Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Dyr punktering

DM Rally 
08/06/09 

Ib Kragh sat tilbage i DM-opgøret i rally
Fem minutters tidstab efter en punktering og efterfølgende tekniske problemer satte et af landets bedste rallyhold, Ib Kragh og Karsten Isaksen, tilbage i kampen om danmarksmesterskabet i rally
 

I deres Fiat Abarth Punto Grande S2000 lagde de ellers hårdt ud med tredjebedste tid på første hastighedsprøve i weekendens Danboring Rally i kronjylland, men på prøve 2 var uheldet ude:

"Vi blev ramt af en punktering tidligt på løbets længste prøve og besluttede at køre videre i stedet for at standse og skifte. Det var nok den forkerte beslutning, for det havde været hurtigere at skifte hjulet," konstaterede Ib Kragh ved målet i Hammel.


Sidelæns gennem et sving med langt over 100 kilometer i timen: Ib Kragh og Karsten Isaksen drev deres 270-hestes Fiat Abarth Punto Grande S2000 frem til hurtigste tid på flere hastighedsprøver i weekendens DM-rally.
(Foto: Michael Eisenberg)

Uheldet blev oven i købet dobbelt dyrt, for det beskadigede dæk hang til slut så meget i laser, at det forårsagede følgeskader på bilens transmission. På de sidste to hastighedsprøver måtte Ib Kragh og Karsten Isaksen derfor liste den teknisk avancerede Fiat Punto i mål. Her kunne de konstatere, at de i stedet for en forventet placering i top-3 var blevet nr. 25.

"Et løb til glemmebogen. Men på den positive side tæller, at vi satte hurtigste tid på to hastighedsprøver, og at vi fuldt ud kan måle os med vores værste konkurrenter, de to Peugeotkørere Christian Jensen og Karl-Åge Jensen samt Subarus Max Christensen. Nu skal vi vinde de næste løb i DM-serien, så har vi stadig chancen for et danmarksmesterskab. Så det bliver total attack herfra resten af året, kun sejre tæller," lover Ib Kragh, der tidligere har vundet fire danmarksmesterskaber i rally.


Humøret intakt: "Nu skal vi vinde de næste løb til DM i rally, så er vi stadig med i kampen om danmarksmesterskabet," siger Ib Kragh og Karsten Isaksen.
(Foto: Michael Eisenberg)

I forhold til Formel 1 er pointsystemet i international rally indrettet, så det begunstiger sejre relativt højere, så med sejre i efterårets DM-rallyer kan Ib Kragh og Karsten Isaksen atter komme med i toppen af DM-opgøret.


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Ib Kragh
  • Hammel
  • 06/06/09 - Hammel - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: