Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

KF2

Kartingbrødre er klar til top-fight

KF2 
06/06/09 

- på hjemmebane
I weekenden: 6.-7. juni afvikles 3. & 4. afdeling af ranglisteturneringen: Dansk Super Kart (DSK). Arrangementet foregår på Grindsted Kart Ring, hvor kartingbrødrene: Bo og Christian Sørensen har deres hjemmebane. Brødrene deltager i henholdsvis klasserne: KF2 og KF3
 

- KF er en forkortelse for de internationale Karting Formula-klasser, forklarer teamchef og far: Erik Sørensen. – Det er således muligt at deltage med konkurrence-materiellet over hele Europa, uden at der skal foretages modifikationer fra land til land.

- Chassis-konstruktionen og motorerne er stort set identiske i KF3 og KF2, supplerer Bo Sørensen. – Forskellen ligger i, at jeg har lidt flere hestekræfter til rådighed. Desuden er KF2 forsynet med forhjulsbremser, hvorimod KF3 udelukkende bremser på baghjulene.


Bo Sørensen er regerende DSK-mester i KF2.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

DSK er en prestigefyldt styrkeprøve for de talentfulde danske kartingtalenter, som ud over de dansk løb kører med i mange af de udenlandske mesterskabsserier. Både Bo og Christian Sørensen kører således fuld sæson i det tyske mesterskab. Dette sker i samarbejde med kartingteamet: KSM Motorsport, som bl.a. har tilknyttet den flerdobbelte verdensmester i Formel 1: Michael Schumacher.


Ambitionerne for Bo Sørensen går efter en podieplacering på hjemmebane.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Der sker hele tiden udvikling af karterne, konstaterer lillebror Christian Sørensen. – En af de store forbedringer omfatter det bløde chassis, som gør det muligt at dreje med karten, selv om den har en stiv bagaksel. Jeg har som sagt kun bremser på baghjulene, hvilket svarer lidt til at trække håndbremsen i en almindelig bil. Det er dog samtidig en stor hjælp til at komme rundt i snævre sving, såfremt man kan kontrollere udskridningen.

Begge kartingbrødre er pænt placeret i DSK-ranglisten efter den første løbsweekend, som blev afviklet i Thy. Bo Sørensen er nr. 5 sammenlagt, hvorimod Christian Sørensen besætter en sekser.


Christian Sørensen er flyvende i KF3.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Et topresultat i karting er en kombination af hurtighed krydret med lidt konkurrenceheld, oplyser Bo Sørensen. – Både jeg og Christian havde speeden i Thy, og vi hjemkørte derfor heatsejre. Samtidig gælder det om at undgå sammenstød med konkurrenterne på finaleheatets første omgang, og det kan være svært at undgå i et jævnbyrdigt startfelt med stærke ambitioner om at komme i front.

Hen over løbsweekenden afvikles 2 prefinaler og 2 finaler, hvor alle 4 resultater er tællende til DSK-slutstillingen.


Christian Sørensen har haft gode erfaringer med deltagelse i det tyske mesterskab sammen med KSM Motorsport.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Det er ikke muligt at smide dårlige placeringer væk i DSK-slutresultatet, afslutter Bo Sørensen. – Derfor skal man være knivskarp i hver eneste finale. Jeg ser dog frem til at score nogle gode placeringer hjemmebane.

Bo Sørensen har stor erfaring med den psykiske forberedelse til DSK- ranglisteturneringen, idet han er regerende mester i KF2.

KARTINGTEAM BO & CHRISTIAN SØRENSEN
Åge Kirketerp Jensen


Læs mere om:
  • Bo Sørensen
  • Christian Sørensen
  • Grindsted Gokart Bane
  •