Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Stor optimisme forud for Le Mans

Le Mans 
04/06/09 

Le MansDansk Automobil Sports Union (DASU) afholdt torsdag den 4. juni sit årlige Le Mans pressemøde, der fandt sted i Dansk Metals hovedsæde i København.

Tom Kristensen de fremmødte om sine bestræbelser på at vinde den niende sejr i det berømte løb, hvilket i givet fald igen vil være ny rekord. Udover den danske Le Mans legende blev Casper Elgaard, Kristian Poulsen og Allan Simonsen præsenteret.
 

Dansk Automobil Sports Union (DASU) afholdt torsdag den 4. juni sit årlige Le Mans pressemøde, der fandt sted i Dansk Metals hovedsæde i København.
Forbundsformand for Dansk Metal, Thorkild E. Jensen, bød velkommen, og sagde bl.a.
- Mange tusind danskere elsker motorsport. De fleste følger med på tv’et derhjemme, men mange er aktive i DASU og bruger fritiden på at arrangere løb, reparere bilerne, tune motorerne, træne kørerne og udvikle de talenter, som i fremtiden skal sørge for, at det er Dannebrog, der går til tops. Motorsport er et teamarbejde, der kombinerer det bedste af det bedste fra mange verdener. Derfor er Dansk Metal glade for at være hovedsponsor for DASU.

Efterfølgende fortalte Tom Kristensen de fremmødte om sine bestræbelser på at vinde den niende sejr i det berømte løb, hvilket i givet fald igen vil være ny rekord. Den danske legende har i 2009 allerede vundet 12-timers løbet på Sebring i USA, samt åbningsløbet i DTM på Hockenheim.
Til stede var også Allan Simonsen, der stiller til start i GT2 klassen sit tredje Le Mans i en Ferrari F430 for det tyske Hankook Team Farnbacher, Kristian Poulsen, der debuterer i Team Essex Porsche RS Spyder LMP2, samt Casper Elgaard i samme Porsche som Kristian Poulsen
Pressemødet var desværre i sidste øjeblik blevet ramt af flere afbud. Det gjaldt således også den tredobbelte klassevinder i GT1-klassen, Jan Magnussen.


De danske Le Mans kørere 2009 blev torsdag præsenteret på Dansk Automobil Sports Unions årlige Le Mans pressemøde. Fra venstre er det: Allan Simonsen, Kristian Poulsen, Casper Elgaard og Tom Kristensen. Jan Magnussen, Christian Bakkerud og Juan Barazi kunne desværre ikke deltage.
(Foto: DASU)

Både TV2/TV2 Sport samt Eurosport sender hele løbet direkte.


Fremtidens talenter er klar
På pressemødet præsenterede Dansk Automobil Sports Union samtidig nogle af dansk motorsports største talenter. Til stede var således:

Kasper Andersen, FCM Superleague Formula
Kasper Andersen (24) og superligaklubben FC Midtjylland stiller i 2009 til start i den nye Superleague Formula, der kombinerer nogle af verdens mest berømte fodboldklubber med motorsport på højeste niveau. Søndag d. 31. maj vandt Kasper Andersen endvidere fjerde afdeling af årets Formula Master serie i Valencia.

Johan Jokinen, Formel 3
Johan Jokinen fik i weekenden 30 – 31. maj debut i den prestigefyldte Euro Cup for Formel 3. Efter en bronzemedalje ved EM i karting i 2006 har den 18-årige gymnasieelev efterfølgende vundet Ford Junior Cup i 2007, samt sikret sig adskillige topresultater i Formel Renault 2008.
Johan Jokinen er på kontrakt som udviklingskører for spanske Draco Racing.

Marco Sørensen, Formel Renault
Marco Sørensen (18) blev i januar 2009 den første dansker nogensinde, der skrev kontrakt som Renault Development Driver med det franske Formel 1 team. Det sker efter en forrygende sæson i 2008, der indeholdt sejre i såvel engelsk Formel Ford som tysk Formel ADAC Master. Marco Sørensen deltager i 2009 i både Formel Renault Euro Cup og Formel Renault NEC mesterskaberne.

Kevin Magnussen, Formel Renault
Kevin Magnussen er med sine blot 16 år yngste skud på talentstammen, men viste allerede i 2008 sit store talent ved at vinde Ford Junior Cup i overlegen stil. I 2009 satser han internationalt, som Marco Sørensen, i såvel Formel Renault Euro Cup og Formel Renault NEC. Her er det allerede blevet til adskillige podieplaceringer i sæsonens første løb.

Michael K. Christensen (Formel BMW) havde på forhånd meldt afbud, men den 18-årige Sjællænder kunne glæde sig over at han d. 2. juni blev tildelt et legat på kr. 15.000 fra Kronprins Frederiks Fond.

På pressemødet præsenterede Dansk Automobil Sports Union endvidere et kuld talentfulde kart- og formelkørere, der forventes at følge i hjulsporene på ovennævnte. Det er Mikkel Mac (Formel BMW), Dennis Lind (Formel Ford), Nicolaj Møller Madsen, Michelle Gatting, Bo Sørensen, Jacob Nørtoft og Dear Schilling, alle karting.


Dansk Metal støtter bilsporten
DASU’s talentarbejde støttes af Team Danmark og Dansk Metal. Derud over har DASU og Dansk Metal iværksat en række initiativer og sponsorater i 2009 og de kommende år. Det gælder bl.a. Metal Rally, der er en klubrallyturnering for unge under 23 år. Dansk Metal er endvidere hovedsponsor for Dansk Super Kart, og i september afvikles Dansk Metal Formel Ford Festival på Padborg Park.
I årets løb afvikles en række fælles arrangementer i forbindelse med kongresser og udstillinger, herunder Danmarks Hurtigste Bil d. 6- 7. juni på Vandel Flyveplads.

På pressemødet blev Metal også præsenteret som ny hovedsponsor for Danish Race League, som afvikler virtuelle racerløb i DASU-regi. Dansk Automobil Sports Union optog sidste år virtuel racing som officiel sportsgren. Det blå stempel fra DASU samt Metals sponsorat viser, hvor seriøst virtuel racing og eSport er blevet i Danmark.


Læs mere om:
 • Allan Simonsen
 • Casper Elgaard
 • Christian Bakkerud
 • Jan Magnussen
 • Juan Barazi
 • Kristian Poulsen
 • Tom Kristensen
 • Audi Sport Team Joest
 • Barazi-Epsilon
 • Corvette Racing
 • Farnbacher Racing
 • Kolles
 • Team Essex
 • Le Mans
 • 13/06/09 - Le Mans - Le Mans
 •