Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ADAC GT Masters

Christoffer Nygaard: ”Nu vil vi på podiet”

ADAC GT
Masters 

05/06/09 

Den danske racerkører stiller til start med ekstra vægt i sin Ford GT
Efter tre ugers pause vender Christoffer Nygaard i den kommende weekend tilbage bag rattet af sin hvide Ford GT fra Fischer Racing. På Hockenheim skal han sammen med makkeren Walter Lechner jr. deltage i tredje afdeling af ADAC GT Master – det tyske mesterskab for sportsvogne.
 

”Hockenheim er en af mine favoritbaner, og jeg glæder mig til at køre der i Forden,” fortæller racerkøreren fra Lyngby. ”Jeg tror, at det bliver spændende. Banen har mange fede aspekter som det hurtige sving for enden af langsiden og masser af fede overhalingsmuligheder.”


På Hockenheim vil Christoffer Nygaard kæmpe med om podieplaceringerne.
(Foto: christoffernygaard.dk)

”Men Hockenheim er igen en af de hurtige baner, hvor vi er gode i nedbremsningerne, men den har også sine langsider, hvor vi mangler en lille smule. Men det er ikke noget, vi kan gøre noget ved, for vi må ikke ændre grundlæggende på bilen i løbet af sæsonen, så vi skal i stedet arbejde med vores set-up, så vi kan finde noget, så vi kan komme hurtigere ud på langsiderne.”

Sidste gang Christoffer Nygaard kørte i sin Ford GT, var ved et EM-løb i Italien. Desværre måtte holdet udgå, men Fischer Racing og de øvrige teams, der bruger den amerikanske sportsvogn, gjorde det så godt, at det internationale motorsportsforbund FIA har pålagt holdene at forøge bilens vægt med 20 kg.

”Det tyske mesterskab kører efter FIA-reglerne, så kommer der en ændring i FIA-reglerne, bliver den også indført her,” forklarer Christoffer Nygaard.

”20 kg lyder ikke af alverden, men man skal huske på, at vi har 30 ekstra kg med i forvejen. Grunden til de 20 kg er, at det gik godt for Forden på Adria-banen, men den bane har et helt andet banelayout, så jeg tror, at vi kommer til at slås med den ekstra vægt. Men det gør kun udfordringen endnu større.”


De obligatoriske pitstops kræver got teamwork mellem Christoffer Nygaard og Walter Lechner Jr.
(Foto: christoffernygaard.dk)

De to første afdelinger af ADAC GT Master har udløst to fjerde- og to femtepladser til Christoffer Nygaard og Walter Lechner jr. Men denne gang er den danske racerkører meget opsat på at køre bedre resultater hjem.

”Nu vil vi på podiet. Denne gang skal det være,” slår han fast. ”Sidste gang gik det egentlig dårligt for os i optakten, men vi blev alligevel nummer fire, så jeg tror bestemt også, at vi kan kæmpe om podiepladserne denne her gang. Sejren tror jeg ikke, vi kan køre med om, men en podieplads er helt sikkert indenfor rækkevidde.”

christoffernygaard.dk


Læs mere om:
  • Christoffer Nygaard
  • Fischer Racing
  • Hockenheim
  • 07/06/09 - Hockenheim - ADAC GT Masters
  •