Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Svanholt-Henriksen jagter DM-guldet

DM Rally 
04/06/09 

Roskilde-holdet tager hul på sæson 2009 med nyrenoveret motor i rally-Golfen
Lørdag den 6. juni skruer sidste års bronzevindere i DM-rally, Tim Svanholt og Per Henriksen, Øm, for alvor op for tempoet i deres toptrimmede VW Golf GTI. Det sker i det jyske Danboring Rally ved Randers. Nu gælder det et trofæ af ædlere metal: Guldet!
 

For Roskilde-holdet blev sidste års sæson lidt handicappet af forskellige tekniske problemer, der kulminerede med et motorhavari i finalerunden, men det lykkedes dog at erobre tredjepladsen og dermed bronzemedaljerne i DM-turneringen.

Tim Svanholt havde satset på at køre turneringen færdig, før en rutinemæssig gennemrenovering af motoren i vinterpausen, men blev overhalet indenom i opløbet af en knækket ventil og et motorhavari. På den baggrund hjalp det lidet, at Svanholt og Henriksen var i topform og kørte nogle af feltets bedste tider.

- Men nu er vi klar til at tage fat, fastslår Tim Svanholt, som efter en indledende DM-runde og to rallysprint i Ringkøbing og Juelsminde har fået vished for, at også den forhjulstrukne Golf GTI er i topform og er klar til at tage kampen op med de kraftfulde 4-hjulstrukne konkurrenter i generalklassementet.


Tim Svanholt.
(Foto: Svanholt Motorsport)

- Efter den første DM-runde har vi justeret motorens olietilførsel og testet bilen i to rallysprint, så nu er vi klar til at gå på jagt efter DM-guldet, siger Tim Svanholt.

I Ringkøbing vandt Svanholt sin klasse og blev nummer to generelt efter ærkerivalen Ib Kragh i Fiat Punto S2000, og i Juelsminde blev det til endnu en klassesejr og en tredjeplads i generalklassementet efter to 4-hjulstrukne biler, Ib Kraghs Fiat Punto og Max Christensens Subaru Impreza WRX STI.


Per Henriksen.
(Foto: Svanholt Motorsport)

Selvom Ib Kragh er skiftet til en anden klasse, får Svanholt og Henriksen nok at se til i den kommende DM-turnering, for i deres klasse møder de fortsat bl.a. den hurtige Martin Johansen i Suzuki Swift S1600 og Kasper Nyman i Suzuki Ignis S1600. Dertil kommer to nye navne i klassen: Brian Madsen i Peugeot 106 Maxi og Preben Andersen i Peugeot 206 S1600, begge var med til at præge toppen af DM-rally i sæsonen 2008.


Tim Svanholt og Per Henriksen lovede efter finalerunden i 2008 at vende stærkt tilbage i 2009. Det gør de så. For fuld fart i rally-Golfen!
(Foto: Svanholt Motorsport)

Tim Svanholt og Per Henriksen skal ikke forvente, at der bliver givet ved dørene DM-turneringen. Det er de heller ikke selv indstillet på selv at gøre i weekendens runde med omkring 135 kilometer hastighedsprøver.
Fartraketten er indstillet og låst fast på målet. Nu gælder det guldet!

Svanholt Motorsport


Læs mere om:
  • Per Henriksen
  • Tim Svanholt
  • Svanholt Motorsport
  • Hammel
  • 06/06/09 - Hammel - DM Rally
  •