Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

Peugeot-duo til start på hjemmebane

DM Rally 
02/06/09 

- i Danboring Rally ved Hammel
Lørdagens Danboring Rally ved Hammel bliver det nærmeste, Peugeot Sport Dealer Team Danmark kommer en decideret hjemmebane i kampen om årets Danmarksmesterskab i rally. Men selv om løbet foregår i et område, som Christian Jensen/Søren Tøndborg fra Ans/Kjellerup og Karl-Åge Jensen/Hans Marx fra Viborg/Luxembourg, kender godt til, finder de først på fredag ud af, hvilke hastighedsprøver løbet rent faktisk skal køres på.
 

”Nu er det jo lang tid siden, at vi har kørt i området sidst, men jeg tror, at det er gamle kendinge, måske med lidt nyt,” vurderer Karl-Åge Jensen.

”Vi er blevet lovet en blanding mellem grus og asfalt, og det er det, man kan lide, for det er jo derfor, at man kører rally, fordi det ikke hele tiden er det samme, man kommer ud for. Det er sjovt med forskelligt underlag, for det giver flere udfordringer end et rally bare med rundbaner, hvor man skal igennem de samme sving 8-10 gange i et løb.”


Karl-Åge Jensen håber på forskellige udfordringer ved lørdagens Danboring Rally.
(Foto: RaceFoto.dk)

Det er to måneder siden, at første afdeling af DM i rally blev kørt, og siden da har Peugeot Sport Dealer Team Danmark været til start i et par mindre løb for at prøve materiellet af. Blandt andet i lørdags ved et mini rally i Odder.

”Det var rart at få den mulighed for at teste bilen af, for jeg kunne konstatere, at gearkassen nu duer i min bil,” forklarer Christian Jensen, som først på sæsonen var plaget af tekniske problemer. ”Det virkede som om, at gearkassen ikke fungerede hver anden gang, jeg skulle skifte gear. Sådan føltes det. Men vi har haft gearkassen skilt ad, og vi kunne konstatere, at der var nogle aksler, som var blevet skæve. Da de blev udskiftet, var bilen som en fornøjelse at køre i, og hvis tingene kan holde på lørdag, har vi gode chancer. Bilen kører i hvert fald meget bedre.”

Mens Christian Jensens bil nu er i tip-top stand inden Danboring Rally, forholder det sig stik modsat for Karl-Åge Jensen.

”Jeg tror, at vores mekaniker har skiftet Christians defekte gearkasse over på min bil for at teste, om det var chaufføren, der var noget galt med. I minirallyet i lørdags var det nemlig min bil, som ikke rigtigt kunne skifte gear,” siger Karl-Åge Jensen med et glimt i øjet. ”Det er meget mærkeligt, men nu må han bare få det lavet. Det er i hvert fald ikke noget, som jeg har forstand på.”

Danboring Rally har en samlet rute på godt 280 kilometer, hvoraf de 127 udgøres af 14 hastighedsprøver. Det er her, at Peugeot Sport Dealer Team Danmarks to mandskaber skal forsøge at sætte de bedste tider. Ikke bare for deres egen skyld, men også for alle de mennesker, som vil bakke dem op.

”Det er en af teamets hovedsponsorer, der er sponsor for selve løbet, hvor vi har fået startnumrene 1 og 2, så der er lidt at leve op,” siger Christian Jensen. ”Vi har samlet et par busser med bl.a. sponsorer, der skal rundt og kikke på nogle af hastighedsprøverne, så jeg håber, at vi kan vinde, og det er også det, vi går efter.”


Christian Jensen har fået løst de gearkasseproblemer, der har plaget ham først på sæsonen.
(Foto: RaceFoto.dk)

”Både Ib Kragh og Max Christensen har holdt sig lidt skarpe ved at køre nogle småløb siden sidst, så de har køretræningen,” lyder Karl-Åge Jensens vurdering om styrkeforholdet inden Danboring Rally. ”Til gengæld må vi så håbe på, at vi er mere tændt. Det bliver selvfølgelig en knivskarp konkurrence, men det er jo det, vi kan lide. Det er det, der er sjovt.”

Christian Jensen bliver sendt af sted som første deltager klokken 8.00 fra Hammel Idrætscenter, og ved 17.15-tiden kommer han i mål samme sted. Udover de forskellige hastighedsprøver omkring Hammel vil man også kunne opleve Peugeot Sport Dealer Team Danmark og deres mange konkurrenter på bl.a. gågaden i Hammel om formiddagen, ligesom der tre gange under løbet gøres holdt på servicepladsen ved Wavin i Hammel.

Peugeot Sport Dealer Team Danmark


Læs mere om:
 • Christian Jensen
 • Hans Marx
 • Karl-Åge Jensen
 • Søren Tøndborg
 • Peugeot Sport Dealer Team
 • Hammel
 • 06/06/09 - Hammel - DM Rally
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS