Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

MotoCross

DM Motocross i Svebølle

MotoCross 
02/06/09 

Nicolai M. og Lynggaard forsatte DM Motocross succesen i Svebølle
Ved årets anden DM motocross afdeling på Svebølle banen ved Kalundborg, forsatte VM køreren Nicolai M. Hansen sin sejrsgang i MX1 klassen, hvor han efter hård kamp tog sig af begge heatsejre. Det samme gjorde Kasper Lynggaard i MX2 klassen, hvor han dog ikke var nødvendigt for ham, at kæmpe helt så meget for sine to heatsejre.
 

MX1
I dagens første MX1 heat var det Nicolai M. Hansen der lagde sig i front, og selvom hans nok værste konkurrent Kasper Jensen gjorde alt hvad han kunne for at presse Hansen, så lykkedes det ham ikke at gå i front. Nicolai M. Hansen kørte derfor først over målstregen, men da bl.a. de førende kørere efterfølgende blevet udelukket for ikke at have respekteret det gule flag, så var det i stedet Kennet Hvam der blev noteret for heatsejren.
Nicolai M. tog dog revanche i andet heat, og efter nogle drabelige dueller med Kasper Jensen som ellers var i front, så lykkedes det Nicolai M. at vinde andet heat.

MX2
I MX2 klassen kom publikum helt op på mærkerne, da hjemmebanekøreren Thomas Rasken fra Snertinge kom fra start som nummer to, og længe holdte fast i sin placering, indtil han desværre styrtede på en opkørsel. Derefter beviste Kasper Lynggaard igen at han er i sit livs form, og tog en meget sikker heatsejr, imens spændingen fokuserede sig omkring fire kørere der kæmpede for andenpladsen. Her trak norske Stefan Tambini i sidste ende det længste stå og blev nummer to, mens Stefan K. Olsen blev nummer tre.
Andet heat blev igen vundet af Lynggaard, mens Stefan K. Olsen igen måtte kæmpe sig forbi nogle kørere inden han kunne indtage andenpladsen, og så var det simpelthen umuligt for ham at fange lynggaard der vandt heatet.

Superfinalen
Sidst på dagen mødtes de femten bedste kørere fra hver klasse i en Superfinale, og her var det igen Nicolai M. Hansen der tog sejren efter drabelige kampe med Kasper Jensen som blev nummer to.
Men bag ved de to førende foregik en måske endnu mere drabelig kamp imellem Kasper Lynggaard og Stefan K. Olsen, som på trods af deres mindre MX2 maskiner kæmpede om tredje- fjerdepladsen, og hele heatet igennem lå nærmest skulder ved skulder. Den kamp endte til fordel for Lynggaard der blev nummer tre mens Stefan tager et lille styrt og falder til syvendepladsen.

Mini 12-15 år
Support klassen B Mini 12-15 år blev vundet af Kevin Verner efter en fjerdeplads i første heat og en sejr i andet heat. Den samlede andenplads gik til Andreas Jørgensen, mens Jeppe Steen tog sig af tredjepladsen.
Daniel Randrup så ellers ud til at skulle forsvare sin røde frontnummerplade efter en sejr i første heat, men et styrt fra førstepladsen i andet heat forhindrede ham i sit forsvar.

Resultater fra DM afd. 2 i Svebølle

MX1:
1 Nicolai M. Hansen
2 Kasper Munk
3 Tonni Andersen
4 Kennet Hvam
5 Kasper Jensen

MX2:
1 Kasper Lynggaard
2 Stefan Kjer Olsen
3 Kim O. Sørensen
4 Stefan Tambini
5 Mathias Keller

Superfinale:
1 Nicolai M. Hansen
2 Kasper Jensen
3 Kasper Lynggaard
4 Bo Vang
5 Kasper Munk

B mini:
1 Daniel Randrup
2 Kasper Kristensen
3 Thomas Kjer Olsen
4 Jeppe Steen

Noter:

DM Motocross køres over 5 afdelinger, med to pointgivende heat ved hver afdeling. Alle heat er tællende i det samlede mesterskab.

Til sæsonen 2009 er den tidligere MX3 klasse slået sammen med MX1, og alle kørerne fra de to klasser, kører nu sammen i en klasse under navnet MX1.

DM Motocross afvikles i to klasser, MX1 og MX2, som er en inddeling efter maskinstørrelse, og er uafhængig af alder.

DM Motoross køres som et åbent mesterskab og kørere fra andre nationaliteter kan der også deltage i mesterskabet.

DM Kalender 2009:
Dato afd. By Bane

26. april afd. 1 Sønderborg Nybølbanen
17. maj afd. 2 Svebølle Svebøllebanen
28. juni afd. 3 Svendborg Svendborgbanen
16. august afd. 4 Næstved Nisseringen
20. september afd. 5 Holstebro Troldkjærbanen

Martin Wigh Knudsen

DMU - Danmarks Motor Union

Læs mere om:
  • Daniel Randrup
  • Kevin Verner
  •