World Touring Car Championship

Valencia - race 1

WTCC
31/05/09

Weekendens første World Touring Car Championship løb på Valencia banen i Spanien sluttede med SEAT Leon TDI kørere på alle tre podiepladser.
Men under fem sekunder mellem sig krydsede først Yvan Muller målstregen, og han fulgtes af mærke kollegaerne Tiago Monteiro og Gabriele Tarquini.

På 4. pladsen kom Augusto Farfus Jr. som bedst placerede BMW kører, og han var den første ud af en trio af BMW'er der blev fuldført af Andy Priaulx og Jörg Müller.

Man skulle helt ned på 11. og 20. pladserne for at finde den hurtigste af henholdsvis Chevrolet og Lada kørerne, det var Nicola Larini og Viktor Shapovalov.

To kørere ud gik af løbet, og desværre var den første af dem danske Kristian Poulsen, der i sin BMW udgik efter blot en enkelt omgang.
Den anden var Lada køreren Kirill Ladygin der nåede at køre 7 af de 13 omgange som løbet strakte sig over.