Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

IndyCar Series

Helio scorer kassen

IndyCar
Series  

31/05/09 

Da Helio Castroneves sidste weekend vandt Indy 500, skrev han sig på flere måder ind i historiebøgerne. Brasilianeren der lige er frikendt i en skattesag (!) scorede den højeste sejrspræmie nogensinde, 3.048.000 $ (ca. 18.000.000 gode danske kroner). Castroneves blev samtidig den kun 9. kører som har vundet Indy 500 mindst 3 gange.
 

Den ”eksklusive club” tæller navne som Al Unser Sr., Rick Mears, A.J. Foyt ( alle med 4 sejre), Bobby Unser, Mauri Rose, Wilbur Shaw, Johnny Rutherford og Louis Meyer ( alle med 3 sejre).

”Der er en stor ære, at være mellem disse legendariske kørere” udtaler Helio Castroneves” men uden et godt team og det rigtige crew, havde det næppe været muligt. En stor tak til hele Penske-team´et, med 15 sejre på ”The Brickyard” ved de selvfølgelig, hvordan løbet ”tackles” og ikke mindst vindes. Det kræver en god taktik!”

Castroneves har gode chancer for at blive den mest vindende i ”Indy 500” nogensinde. De andre medlemmer i ”club´en” er ikke længere aktive og så går amerikanerne/ kørerne i de amerikanske serier senere på pension!
Al Unser Sr. var faktisk meget tæt på 48 år, da han vandt sin 4. sejr, A.J. Foyt 42 og Rick Mears 39, så hvis Helio fortsætter i et godt team (Penske?) er der gode chancer for, at han laver en ”Tom K” dvs. overgår legenderne og selv bliver en!

”Jeg vil ikke allerede nu tænke på en 5. Indy-sejr, jeg har endnu ikke den 4. i hus. Jeg har lige vundet min 3. sejr i ”Indy 500” og gør mig først nu overvejelser om en 4. sejr. Team´et kan drømme om en sådan triumf, men det bliver hårdt arbejde, der er lang vej. Men i øjeblikket kører alt perfekt hos Penske og vi har det helt rigtige hold til en sejr. Men her og nu nyder vi alle sejren, senere bliver det hverdag og hårdt arbejde” slutter Castroneves.

Canadieren Alex Tagliani fra Conquest Racing, blev efter løbet kåret til ”Rookie of the Year”. Pokal og 25.000 $ foruden titlen. Tagliani startede i øvrigt sidst i det 33 biler store felt, men kørte sig frem til en flot 11. plads.

Danica Patricks 3. plads var også ”rekord”. Det er den bedste placering til en kvinde nogensinde i Indy 500 løbets historie.

Them

Læs mere om:
  • Alex Tagliani
  • Danica Patrick
  • Helio Castroneves
  • Indianapolis Motor Speedway
  • 24/05/09 - Indianapolis Motor Speedway - IndyCar Series
  •