Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Christian Bakkerud:
Den bedste DTM kvalifikation indtil nu!

DTM 
31/05/09 

DTMDTM kvalifikationen lørdag eftermiddag på Eurospeedway Lausitzring så ud til at blive holdt i tørvejr, men en lille plet på vejr radaren betød at banen snart skulle blive badet i regnbyger. Først små dråber på asfalten, så startede det psykiske spil i pitten. Skulle Team Kolles køreren Christian Bakkerud blive i pitten og vente på at vejret blev bedre, eller skulle han satse på en flyvende omgang nu.
 

Bakkerud kørte ud så snart lyset blev grønt, og takket være strategien i teamet kunne den unge dansker køre andenhurtigst i den første kvalifikationssession, i sin to år gamle Audi A4 DTM racer. Han blev kun overgået af Mercedes fabrikskøreren Jamie Green, så det var klart at både team og kører var mere end tilfredse.


(Foto: MotionCompany)

“I den første kvalifikationssession begyndte det at regne, “ forklarer Christian. ”Banen var stadig tør, så vi besluttede at køre ud på banen så hurtigt som muligt. Som man kan se, så tabte nogle af de kørere der blev inde ret meget på det. Fyre som Tom Kristensen, Premat og Tomzcyk.”

“Vi havde stort set ingen greb i banen. Asfalten er meget glat når den er tør, og i regnvejret er den stort set uden greb. Men andenpladsen bag Jamie Green er ret godt, jeg er ret tilfreds!”

“Den anden kvalifikationsession var præget af endnu mere regn på banen, og jeg lavede desværre en fejl som betød at jeg mistede varmen i mine dæk. Og i regnen var det ikke muligt at klatre længere op i tabellen. Men en 13. plads på gridden er ret godt, synes jeg.”


(Foto: MotionCompany)

Resultatet efter den ret dramatiske kvalifikation blev en 2. plads i session et, og en 13. plads i session to med en omgangstid på 1.37,522. Mere var muligt, men det skulle bare ikke være.

Pole position blev taget af Matthias Ekström, mens den mesterskabsførende Tom Kristensen starter fra en 17. plads. Så det var en meget tilfreds Bakkerud, som gik rundt i Team Kolles pitområdet.

”Med hensyn til løbet i morgen, så er jeg klar! Forhåbentligt vil det forblive tørvejr. Når jeg er så langt op på gridden har jeg en god chance for at kæmpe mig længere op. Men hvis regnen kommer igen i morgen, så kan alting ske! Jeg kan godt lide regnvejr; jeg må sige at vi har haft vores andel af regnvejrstest med vores bil. Den fungerer ret godt i det vejr, så jeg er klar!”

Løbet starter søndag eftermiddag klokken 14.03, og kan følges live på den tyske kanal ARD. Eller med dansk kommentering ved Peter Nygaard og Lars Christian Brask på Canal+ Sport2.

Aslak Vind
Press Officer
Christian Bakkerud


Læs mere om:
  • Christian Bakkerud
  • Team Kolles & Heinz Union
  • Lausitzring
  • 31/05/09 - Lausitzring - DTM
  •