Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Tom K i ny regnfejl

DTM 
31/05/09 

DTMTom Kristensen i nyt fatalt regnkoks
Katastrofe! Audis motorsportschef Dr. Ullrich hev under dagens kvalifikation til DTM-løbet på Lausitzring de sidste hårrester ud af sin skaldede isse, da teamet for tredje gang på et år læste vejrmeldingen forkert og for tredje gang gjorde Tom Kristensen til den store taber. Den mesterskabsførende dansker skal efter teamets fejl starte løbet fra en position som nummer 17, og den slags vinder man ikke titler på.
 


”Havde det ikke været så forbandet vigtigt, ville jeg stå og skrige af grin,” siger Tom Kristensen, der har svært ved at sætte ord på den seneste regnfejl.
(Foto: Audi Motorsport)

”Vores meteorologer meldte før kvalifikationen, at vi måske ville få en smule regn, men i så fald først henne omkring tredje del af tidtagningen. Jeg og nogle af de andre Audi-kørere blev derfor sendt ud for at køre et sæt regnsvejrsdæk til, således at vi ville være klar, hvis det skulle begynde at regne. Mens jeg var ude, begyndte det at småregne, og jeg kunne se på de af mine Audi-kolleger, der var ude på tørre slick-dæk, at de havde svært ved at stå fast i enkelte sving. Alligevel kom de rundt og satte gode tider, så jeg blev kaldt ind og fik også tørvejrsdæk på. Uret tikkede nedad, og regnen tog til. Jeg meldte ind, at jeg vurderede, det var bedre at gå på regndæk, men teamet ville først have nogle sektortider at tage den rigtige beslutning ud fra. Det kostede mig en omgang ekstra, så jeg var en af de sidste til at få regnvejrsdæk på. Imens styrtede det ned, og med kun to omgange til at læse banen formåede jeg ikke at kvalificere mig til anden kvalifikationsrunde. På den første omgang lavede jeg en fejl, og den anden var ikke hurtig nok. Jeg skal nu starte ved siden af mine Audi-kolleger Martin Tomczyk, Alexandre Prémat og Oliver Jarvis, og vi var blandt de hurtigste i formiddagens træning, så det er en helt absurd situation for teamet.”

Audi kunne midt i trængslerne alligevel glæde sig over at få en mand helt fremme på pole position, idet Mattias Ekström viste sig hurtigst af alle. Svenskeren erkendte imidlertid, at han havde haft en god portion held, idet han også var tæt på at ryge ud efter første kvalifikationsdel. Ekström kom her med på sidste mandag, blot 1/100 sekund fra at blive elimineret.

”Jeg har ingen forventninger til søndagens løb. Det kræver mirakler i dette tætte felt at komme i top tre fra en startplads som nummer 17, men forhåbentlig kan jeg hente nogle point, så jeg stadig ligger med fremme i mesterskabet,” siger Tom Kristensen.

Danskeren startede to gange i 2008 fra pole position, men i begge tilfælde begyndte det at småregne i starten, og med forkerte dækvalg hentede Kristensen i ingen af løbene point.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  • Lausitzring
  • 31/05/09 - Lausitzring - DTM
  •