FIA Formel 2

Valencia - race 1

30/05/09

Canadieren Robert Wickens skrev i dag motorsportshistorie, da han vandt det første løb i den nye Formel 2 serie der blev kørt på Valencia banen. Robert Wickens strøg over målstregen efter de 23 omgange med et forspring på 3,8 og 5,2 sekund ned til brasilianeren Carolos Iaconelli samt Kazim Vasiliauskas fra Letland der besatte de to sidste pladser på podiet.

I duellem mellem sønnerne af tidligere Formel 1 kører, som Formel 2 klassen her ved sæsonstarten tæller tre af, var det Henry Surtees der klarede sig bedst, han sluttede løbet på 7. pladsen 0,415 sekund foran Alex Brundle på 8. pladsen.
Jolyon Palmer kørte sig til en placering som nummer 21 ud af de 25 startende kørere.

De to nordiske kørere, svenske Sebastian Hohenthal og Henri Karjalainen fra Finland, sluttede løbet på 10. og 17. pladserne - begge på omgangshøjde med vindende Robert Wickens.
Deres tidsforskel op til løbsvinderen var på 13,976 og 22,076 sekund.