Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Danish Endurance Championship

Tegllund Racing skal forsøge at gentage sin debutsejr

Danish Endurance
Championship 

31/05/09 

DEC - Danish Endurance ChampionshipI den kommende weekend skal Tegllund Racing forsøge at følge op på den fantastiske debut, som teamet har fået i motorsporten. I den første weekend af maj rullede Tegllund Racings hvide racerbil ud på banen, hvor den med trioen Kurt Thiim, Tom Pedersen og Per Johansen som chauffører blev kørt frem til sejr i det første af årets Mini Le Mans-løb i den danske DEC-langdistanceserie på Jyllandsringen.
 

”Nu gælder det så anden afdeling på Padborg Park, hvor vi skal vise, at vores debutsejr ikke var nogen enlig svale,” fortæller Per Johansen fra Tegllund Racing.
”Ved løbet på Jyllandsringen havde stort set alle teams det samme udgangspunkt, for det var første gang nogensinde, at der blev kørt langdistanceløb på banen i sin nuværende udformning. Det er noget andet med Padborg Park. Den bane er blevet brugt flere gange hvert år, siden DEC-serien startede i 2006, så stort set alle vores rivaler råder over relevant erfaring, ikke bare fra test, men specielt fra de tidligere løb. Men vi kæmper på med krum hals og går fortsat efter et topresultat.”

Mens Tegllund Racing som team har sin første start på Padborg Park til gode, har to af teamets kørere til gengæld kørt adskillige løb – herunder også langdistanceløb – på banen ved den dansktyske grænse. Både Tom Pedersen og Kurt Thiim har vundet adskillige sejre i flere af de tidligere Mini Le Mans-løb på banen, og de vurderer begge, at holdet vil have gode chancer for at blande sig i den forreste del af feltet.


Kurt Thiim stiller atter op for Tegllund Racing.
(Foto: Tegllund Racing)

”Raceren er jo en lille venlig bil på netop denne bane, og så har Tom jo kørt ti millioner omgange på den bane, så jeg synes, at vi har gode kort på hånden. Chancerne skulle gerne være gode, hvis vi kan køre problemløst,” siger Kurt Thiim om det forestående løb på det, der er Danmarks hurtigste racerbane med en langside på 700 meter.

”Racerbilen egner sig måske bedre til de små snørklede sving, og dem er der også på Padborg Park. Her har jeg tidligere i en bil med mange flere hestekræfter oplevet ikke at have nogen fordel, så jeg er overbevist om, at det vi taber det ene sted, vinder vi det andet sted,” vurderer Kurt Thiim. Den ene af hans to teamkammerater er derimod lidt mere forsigtig.

”Det skulle gerne blive til en ny sejr, for det er jo det, vi kører efter, men jeg tror, at det bliver lidt sværere,” siger Tom Pedersen. ”Hvis vi kikker på chancen for en generel sejr, bliver det sværere end på Jyllandsringen, for her går mere ligeud, og der er nogle, som kører stærkere end os. Chancen for en klassesejr bliver nok det samme som ved det første løb.”


Tegllund Racing skal følge op på årets første sejr.
(Foto: Tegllund Racing)

Per Johansen og Tom Pedersen har som forberedelse til årets andet langdistanceløb været på Padborg Park for at teste bl.a. nye komponenter til bilen.
”Vi har fået andre støddæmpere i bilen, og de har gjort, at bilen er blevet mere behagelig at køre i. Bilen er nemmere at køre konstant i, og speeden er blevet lidt bedre, selv om det ikke er meget,” siger Tom Pedersen.

Årets anden DEC-langdistanceløb finder sted den 6. juni. Om formiddagen afvikles der to tidtagninger sted forud for løbet, som varer fra klokken 12:00 til 16:00.


Læs mere om:
  • Kurt Thiim
  • Per Johansen
  • Tom Pedersen
  • Tegllund Racing
  • Padborg Park
  • 07/06/09 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
  •      ASETEK SIMSPORTS