Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rotax

Sejr til Kasper H. Jensen ved 3. afd. af RMC

Rotax 
29/05/09 

Med kun 2/10 sekund mellem de 13 hurtigste, var der lagt op til ultra tæt og hård kamp om det øverste trin på præmieskamlen, da Danmarks 25 bedste go-kartkørere i Rotax Max Challenge i weekenden kørte 3. afd. af mesterskabet på Als i det sønderjyske. Blandt favoritterne var 17 årige Kasper H. Jensen fra Foldby.
 

Kasper var kun 54/1000 sekund (54 tusindedele sekund !!) efter den hurtigste ved tidtagningen. Men dette var kun nok til fjerde startposition, så det var klart at rigtig mange kørere havde fundet det helt rigtige set-up til go-kart og den vandkølede 125ccm Rotax motor. Så spændingen var stor inden de tre afgørende heats på hver 19 omgange på den knap 800 meter lange go-kart bane på Als.


(Foto: KHJ-Racing.dk)

Kasper startede fra 4. position i ydersporet, men rundt i det første sving blev Kasper og Swiss karten klemt lidt og røg ned som 7'er. Fik fightet sig tilbage og sluttede heatet på en fornuftig 5. plads.

Lidt fin trim af karten gav pote til andet heat, som Kasper vandt.

Til dagens sidste heat gav dette startplacering som nr. 2, ikke ligefrem en ønske position da ydersporet ofte giver nærkontakt i det skarpe venstresving lige efter heatstart.
Efter få omgange fik Kasper kæmpet sig forbi den førende Andreas Jensen og denne placering holdt til mål og Kasper kunne hermed sikre sig dagen anden heat sejr og hermed også den samlede sejr.


(Foto: KHJ-Racing.dk)

Efter dagen løb ligger Kasper nu på en tredjeplads i mesterskabet kun tre point efter den førende Morten Dons. I det samlede mesterskab er kampen meget tæt og lige nu er der 6-7 kørere som kan løbe med mesterskabet og dermed adgang til WM finalen, som i år køres i Sharm El Sheikh i Ægypten til november.

KHJ-Racing.dk


Læs mere om:
  • Kasper H. Jensen
  •