Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Williams sparket ud af FOTA

Formel 1 
27/05/09 

Som skrevet tidligere var der trommet sammen til møde i FOTA og her blev det besluttet af smide Williams ud af det gode selskab. Grunden: de har skrevet sig ind til deltagelse i Formel 1 næste år.
 

Det var ventet at Williams ville få sparket, eftersom FOTA hele tiden har forsøgt at fremstå som værende helt enige i deres fælles kamp mod FIA, hvilket de gjorde tydeligt i det brev der blev stilet til FIA efter løbet i Monte Carlo. Williams teamet skrev dog under for 2010 sæsonen for et par dage siden da teamet slet og ret ikke turde lade være.

Williams beklager selv at de er blevet lukket ude. "FOTAs beslutning er forståelig, selvom den er beklagelig. Som et team og firma, hvis eneste engagement er Formel 1 og medfølgende forpligtelser overfor vores partnere og medarbejdere, var det dog indiskutabelt at vi ville træde ind i næste års mesterskab. Yderligere er vi juridisk forpliget i forhold til vores kontrakt med FOM og FIA i at deltage i mesterskabet indtil slutningen af 2012," er kommentaren fra teamchef Frank Williams.

Kampen fortsætter dog ufortrødent, men det bliver meget spændende at se om der er andre der bryder ud og sikrer sig en plads i feltet 2010 og dermed giver FIA lov at bestemme betingelserne for fremtidens Formel 1.


Williams har bundet sig til 2010 mesterskabet og brudt med FOTA
(Foto: Williams F1)

Benji

Læs mere om:
  • Williams F1 Team
  • FOTA mødes i dag
  •