Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

MC-Basen Super Challenge

Forrygende dueller på to hjul på Padborg Park

Super
Challenge 

29/05/09 

MC-Basen Super ChallengeSteven Tirsgaard og Jan Jespersen vandt hvert et heat i MC Super Challenge
Noget af det bedste og tætteste motorsport, der blev disket op med ved weekendens Padborg Open, leverede kørerne i motorcykelklassen Super Challenge. Det kan godt være, at deltagerne kun råder over halvt så mange hjul som deres kolleger i bilklasserne, men Road Racing-kørerne leverede to tætte og meget uforudsigelige løb på den sønderjyske racerbane, der blev vundet af henholdsvis Steven Tirsgaard, Give, og Jan Jespersen, Herlev.
 

Til at starte med lignede det første løb en ny sejr til Jan Jespersen, men ved afslutningen af den fjerde omgang var den regerende mester meget tæt på at blive smidt af sin Honda under acceleration ud af et langsomt sving. Denne situation udnyttede Steven Tirsgaard og Steen Hansen, Herning, til at smutte forbi. Sidstnævnte fik dog blot en enkelt omgang på andenpladsen, inden Jan Jespersen atter var tilbage, og omgangen efter gjorde han sit første forsøg på at tilbageerobre føringen. Jan Jespersen kom forbi Steven Tirsgaard, men kun kortvarigt, for Steven Tirsgaard svarede hurtigt igen og generobrede føringen, som han holdt til mål.

Bag duoen Tirsgaard og Jespersen blev der også kamp om den sidste podieplacering. Steen Hansen var også blevet passeret af Thomas Harding, Slagelse, så han var rykket helt ned på fjerdepladsen, men det lykkedes ham tre omgange før mål at køre en tredjeplads hjem.

Også i det andet heat for Super Challenge-kørerne blev der skiftet placeringer.

Her lagde Jan Jespersen atter ud med at føre, men denne gang var det foran Thomas Harding og Kenn Jensen, Esbjerg, og først nede på fjerdepladsen fandt man den mesterskabsførende Steven Tirsgaard. Men Give-køreren fik presset sig forbi Kenn Jensen, alt imens der udviklede sig en sand duel om førstepladsen mellem Jan Jespersen og Thomas Harding. På fjerde omgang kom Thomas Harding i front, men hans føring holdt kun i fire omgange, inden han måtte aflevere den tilbage til Jan Jespersen.


Jan Jespersen (43) vandt et af de to løb i Super Challenge, der søndag blev kørt på Padborg Park.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

I årets Super Challenge er der stort set frit valg mellem de typer af motorcykler, der må anvendes, og her er det typisk de store 1000 cm3-maskiner, som dominerer. Men blandt kørerne på de lidt mindre 600 cm3-motorcykler var der på Padborg Park også god kamp.

I begge heats var det således John Høj, Hornslet, og Simon Øland, Munkebo, der kæmpede om at være bedste mand i den interne kamp, og begge gang var det østjyden, som vandt dysten. I første heat var de to kørere adskilt af mindre end fire tiendedele, da de krydsede målstregen. I andet heat udgjorde afstanden blot halvanden tiendedel.

Stillingen i MC-Basen Super Challenge:

Plac. Kører Mærke Point
1 Steven Tirsgaard Honda CBR1000 RR 86
2 Jan Jespersen Honda CBR1000 RR 70
3 Thomas Harding Suzuki GSX R 1000 69
4 Steen Hansen Honda CBR1000 RR 55
5 Kim Phillip Yamaha YZF R1 48
6 Carsten Lund Honda CBR1000 RR 42
7 Kenn Jensen Suzuki GSX R 1000 37
8 Lars Pedersen Suzuki GSX R 1000 29
9 John Høj Kawasaki ZX6 RR 22
10 Simon Øland Kawasaki ZX6 RR 19
Lars Bo Pedersen Suzuki GSX R 1000 19
12 Alex Schact Yamaha YZF R6 17
13 Benny Haslev Suzuki GSX R 600 14
14 Steffen Carlsen Yamaha YZF R6 13
15 Ulrik Døssing Nielsen Honda CBR1000 RR 8
16 Michael Møller Pedersen Yamaha YZF R6 4
Nikolaj Andersen Kawasaki ZX10 RR 4
18 Søren Peder Pedersen 1

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jan Jespersen
  • Steven Tirsgaard
  • Padborg Park
  • 24/05/09 - Padborg Park - Super Challenge
  •