Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

Feltets nestor løb med den største pokal i Advan Cup

Advan Cup 
28/05/09 

66-årige Anders Christensen sejrede i standardvognsklassen
Der står 66 på siden af hans sølvgrå racerbil, og det er også det antal år, som Anders Christensen, Egå, efterhånden har rundet. Men østjyden viste søndag eftermiddag på Padborg Park, at alder ikke er nogen hindring for at få succes i Advan Cuppen – klassen for de serienære standardvogne.
 

Klassens nestor var sluttet som nummer seks i det første af dagens to løb – et løb, som i øvrigt gav en ny sejr og ekstra points til den mesterskabsførende David Falch, Roskilde – og det betød, at han skulle starte søndagens andet løb fra pole position, idet de seks første kørere fra første løb starter i omvendt rækkefølge til andet løb. Ofte sker der dog det, at de hurtigere kørere får kæmpet sig op gennem rækkerne og får indhentet de deltagere, som er startet i front.


Anders Christensen (66) kørte sig frem til sejren i Advan Cuppen.
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Det skete imidlertid ikke under dagens afsluttende løb. Anders Christensen trak roligt, men sikkert fra forfølgerne, hvor Bruno Rasmussen, Tyskland, på andenpladsen var næsten to sekunder efter ved det ternede flag. Til gengæld var der langt større kamp om den tredje og sidste podieplacering – en kamp, som blev afgjort på de allersidste meter af løbet!

Efter et første løb med tekniske problemer havde Anders Majgaard fået kørt sig op fra en startplacering som nummer 12 til at indtage femtepladsen midt i løbet, hvor han udfordrede Peter Olsen, Havdrup. Denne blev dog psyket så meget, at han forbremsede sig for enden af langsiden, og nu var Kim Holmgaard, Aalborg, den sidste kører, som skilte Anders Majgaard fra en podieplacering.

Den hvide Peugeot 308 lagde pres på den lyseblå Chevrolet Nubira, men virkede ikke til at kunne komme forbi. Men da duoen for sidste gang skulle bremse for enden af langsiden, prøvede Anders Majgaard at køre den lange vej udenom. Desværre ramte Kim Holmgaard en baneafmærkning på inderkredsen, hvilket sendte hans bil ud af kurs, så den ødelagde forhjulsophænget på Anders Majgaards bil, der blev så herreløs, at chaufføren endte med at køre den ind i autoværnet 40 meter før målstregen. Og selv om Kim Holmgaard krydsede den hvide linie som treer, blev han tildelt 20 strafsekunder for episoden, hvilket i stedet gav Peter Olsen placeringen…

I dette heat var David Falch ren statist, da en teknisk defekt på hans bil betød, at han efter et kort avancement fra sjette- til fjerdepladsen røg den direkte modsatte vej og endte som rosinen i pølseenden.

Stillingen i Advan Cup:

Plac. Kører Mærke Tid
1 David Falch Peugeot 307 108
2 Bruno Rasmussen Peugeot 307 80
3 Peter Olsen Peugeot 307 78
4 Peter Obel Peugeot 307 74
5 Kim Lund Peugeot 307 67
6 Anders Christensen Peugeot 307 58
7 Ole Luton Ford Focus 52
8 Anders Majgaard Peugeot 308 49
9 Jesper Gregersen Peugeot 307 47
10 Steffen Larsen Peugeot 307 46
11 Kim Holmgaard Chevrolet Nubira 43
12 Carsten Rasmussen Peugeot 307 32
13 Niels Ole Andersen Peugeot 307 15
14 Søren Marquard Peugeot 206 12
15 Peter Juhl Jensen BMW 320i E90 11
16 Michael R. Jensen Peugeot 307 8

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • Anders Christensen
 • Anders Majgaard
 • Bruno Rasmussen
 • David Falch
 • Kim Holmgaard
 • Peter Olsen
 • Havdrup Motorsport
 • Number 1 Racing
 • Padborg Park
 • 24/05/09 - Padborg Park - Advan Cup
 • Første Advan Cup sejr til Anders Christensen
 •