Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Clio Cup - DK

Michael Christensen blev ny vinder i Renault Clio Cup

Clio Cup - DK 
28/05/09 

Clio CupClaus Christensen forsvarede sin føring i den hurtige mærkeklasse
Renault Clio Cuppen fik sin første nye løbsvinder i næsten et år, da årets anden mesterskabsrunde blev kørt søndag på Padborg Park. Den nye vinder blev Michael Christensen, Varde, som i sin røde og hvide racerbil for første gang strøg først i mål i et løb for bilerne i den hurtige mærkeklasse – efter at han tidligere i karrieren har gjort det endda flere gange i rallycross-disciplinen.
 

”Jeg er selvfølgelig stolt og mega glad for min første sejr i Clio Cuppen. Det er noget, jeg selv og teamet bag mig har arbejdet meget med,” sagde Michael Christensen, da den første sejr var i hus. ”Vi vidste, at det var muligt at vinde i weekenden. Jeg fik dog en knap så god tidtagning, men hvis jeg kunne tage starten, ville jeg nok godt kunne holde den til mål, eftersom jeg plejer at have et godt løbstempo.”


Michael Christensen formåede at køre udenom Jacob Kristensen og vinde sin første sejr i Renault Clio Cuppen.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Tingene forløb stort set som Michael Christensen havde håbet på i det første af søndagens to løb. Han kom bedst af sted og formåede hele løbet igennem at holde Jacob Kristensen, Selling, bag sig.

”Jeg havde for lidt gas på i starten og måtte trykke en gang på koblingen for at få omdrejninger på bilen igen,” forklarer Michael Christensen. ”Jeg vidste, at hvis jeg kunne komme op på siden af Jacob og rundt i svinget, ville jeg have inderbanen ved mål, så det satsede jeg på og det lykkes til fulde. Jeg satte desuden igen hurtigste omgangstid ligesom de andre løb i år, så jeg tror ikke, det er sidste gang I ser mig øverst på podiet i år.”

I søndagens andet heat var vestjyden imidlertid lidt for hurtig på aftrækkeren. En tyvstart betød, at den tredjeplads, han det meste af løbet indtog efter vinderen Jacob Kristensen og Claus Christensen, Århus, var lettere akademisk, for tyve strafsekunder rykkede ham ned på en sjetteplads.

Mesterskabsføringen formåede Claus Christensen derimod at forsvare, selv om forspringet er skrumpet ind fra 12 til 10 points. Derimod viste to af klassens nye folk – Anders Fjordbach, Aalborg, og Jan Seerup, Greve – at de begge er mulige kandidater til sejrspodierne ved årets løb. Således lykkedes det Anders Fjordbach at køre sæsonens første pokal hjem på Padborg Park.

Stillingen i Renault Clio Cup:

Plac. Kører Mærke Point
1 Claus Christensen Renault Sport Clio III 72
2 Michael Christensen Renault Sport Clio III 62
3 Jacob Kristensen Renault Sport Clio III 58
4 Anders Fjordbach Renault Sport Clio III 49
5 Jan Seerup Renault Sport Clio III 43
6 Martin Sally Renault Sport Clio III 41
7 Ronni Nielsen Renault Sport Clio III 33
8 Preben Møller Renault Sport Clio III 23
9 Ronnie Bodekær Renault Sport Clio III 21
10 Kevin Magnussen Renault Sport Clio III 18
Jan Engelbrecht Renault Sport Clio III 18
12 Dennis Elgaard Renault Sport Clio III 7

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Anders Fjordbach
  • Claus Christensen
  • Jacob Kristensen
  • Jan Seerup
  • Michael Christensen
  • Padborg Park
  • 24/05/09 - Padborg Park - Clio Cup - DK
  •