Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

To podiepladser til Havdrup Motorsport

Advan Cup 
27/05/09 
Yokohama

Havdrup Motorsport var i weekenden den 23. - 24. maj på besøg på Padborg Park i Sønderjylland. hvor 3. afdeling af mesterskabet i Advan Cup skulle afvikles, og teamet mødte som altid velforberedte op.
 

De første to afdelinger af mesterskabet havde desværre budt på et par uheldige episoder hvor Peter helt uden skyld var blevet sorteper og var blevet kørt af banen, og derfor også havde fået lidt småbuler som skulle rettes ud. Dette var klaret af Peters dygtige mekanikere og alle var optimistiske forud for weekendens løb.


Peter i fuld fart gennem sving 1.
(Foto: Havdrup Motorsport)

Med hensyn til mesterskabet, så er Peters konkurrent David Falck den som suverænt er kommet bedst fra start, og det ser ud til, at det er ham man skal slå for at komme til tops i mesterskabet. Der er dog også en del andre konkurrenter som er meget skrappe, og selv om deltagerantallet er mindre end de foregående år, er det bestemt ikke blevet nemmere at komme til tops.

Heat 1:
Peter laver en rigtig god start og er inden første sving oppe på andenpladsen. Denne holdes til mål uden den store dramatik. De tre første ligger med god afstand til hinanden og koncentrerer sig tydeligvis om at holde deres placeringer.


: Peter på podiet efter heat 1.
(Foto: Havdrup Motorsport)

Heat 2:
Peter kører ”off road”

Hvis heat 1 var en smule statisk og uden den store dramatik, så kom kørerne godt efter det i andet heat. Peter skulle starte som nr. 5, pga af sin anden plads i første heat (de første 6 bytter plads).

Peter kommer nogenlunde af sted fra start og der falder ro på feltet. I et forsøg på at avancere ved at bremse meeeeget sent på ydersiden af en konkurrent, er det dog meget tæt ved at gå galt. Peter må benytte sig af håndbremsen, talentet og nok også en hel del held og hjælp fra de øvre maget, for at komme rundt i sving ét og gennem sandfanget. Dette er som bekendt en smule langsommere en idealkurven og Peter er nede som nr. 6.

Et par omgange senere avancerer han til nr. 5 og det ser længe ud til at det er sådan det skulle ende. Et par af Peters konkurrenter er dog af en anden mening. De kører sammen i heatets sidste sving 30 m. før målstregen!
Den ene udgår, og den anden får tildelt 20 sek. straf. Det betyder at Peter i det sidste sving avancerer 2 pladser og igen kommer på podiet med en tredjeplads.

Efter heatet går rygterne på at Peter efter sin tur gennem sand, grus og græsafkørsel, har fået tilbudt et gratis sæde i en rallycross bil til næste sæson.


Læsebrillerne er fundet frem og der regnes og divideres på pointene i mesterskabsstillingen.
(Foto: Havdrup Motorsport)

Resultatet af weekendens anstrengelser bliver en masse gode point på bankbogen og en hop frem i mesterskabsstillingen. Havdrup Motorsport og Peter Olsen er nu nr. 3, kun 2 point fra en andenplads. Alt i alt en rigtig god weekend i det Sønderjyske.

Havdrup Motorsport
Michael R. Jensen


Læs mere om:
 • Peter Olsen
 • Havdrup Motorsport
 • Padborg Park
 • 24/05/09 - Padborg Park - Advan Cup
 •  
   

  Advan Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her