Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

Kim Lund: Ikke godt

Advan Cup 
27/05/09 
Yokohama

– men det kunne have været værre
Efter genvordighederne ved sidste løb på FDM Jyllandsringen for to uger siden, skulle der nu rettes op på pointkontoen ved anden afdeling af DTC på Padborg Park i sidste weekend. Teamet havde efter grundige overvejelser besluttet igen at bruge reservebilen, da man havde en opsætning, som trods alt ikke var helt hen i vejret.
 

Det viste sig dog hurtigt under træningen, at der var noget galt med undervognen. Resultatet af træningen rakte kun til en syvendeplads, så der blev gjort klar til at arbejde med opsætningen inden tidtagningen. Det gav dog ikke det ønskede resultat, da baghjulene uanset justeringerne og udskiftning af de bagerste dæmpere blev ved med at holde godt fast i underlaget, og det giver ikke optimale svingegenskaber på banen. Tidtagning indbragte dog en femteplads, så der kunne med lidt held stadig køres point på kontoen.

Efter tidtagningen blev der igen grublet. En minutiøs gennemgang af alle de forskellige opsætninger for Padborg Park afslørede ikke, hvor fejlen lå, så dæmperne blev skiftet endnu en gang, så man i det mindste var i en kendt grundindstilling.


Der blev kørt tæt på Padborg Park.
(Foto: Gripping Media)

Da starten gik til første heat, kom Kim godt med mens Kim Holmgaard pressede hårdt på og fik knebet sig forbi. Det blev optakten til en række omgange, hvor den ene Kim konstant pressede den anden Kim. Skulle nogen være i tvivl, så viser billederne tydeligt, at Kim Holmgaard var på hårdt arbejde med at holde den sorte 307’er på afstand. Det lykkedes – heldigvis - ikke i det lange løb, og da det ternede flag faldt, var fjerdepladsen sikret. Efter at have sørget for underholdningen i heatet var Kim Lund rimeligt tilfreds med resultatet og den deraf følgende startplacering til andet heat.

Søndagens heat startede nogenlunde fornuftigt, men det holdt ikke længe. Der blev kæmpet hårdt om placeringerne og den tætte kørsel resulterede flere gange i, at 307’eren kørte mere på grønt end på sort underlag. Helt paradoksalt blev det, da en ivrig konkurrent pressede hårdt på, og Kim for ikke at skade bilen kørte ud på græsset, hvilket dommerne takserede til en strafbane for at trænge konkurrenten. Kims holdning var, at han betragtede det som en race incident, og derfor ikke ønskede at protestere.


Der blev kørt meget tæt på Padborg Park.
(Foto: Gripping Media)

I betragtning af en bil som langt fra kørte optimalt, en strafbane og megen kørsel udenfor asfalten var femtepladsen til at leve med, da der trods alt kom gode point på bogen. Mesterskabschancen hænger nok i en tynd tråd, men man er ikke ude af kampen om en plads i top tre.

Nu skal der arbejdes koncentreret på at få Kims ’rigtige’ bil gjort klar til Juni-løbet om tre uger på FDM Jyllandsringen. ”Det kan godt være, at det er op ad bakke i strid modvind, men det har vi prøvet før, så vi går til den med krum hals” fortæller Kim Lund.

Team Point-S

Gripping Media ApS

Læs mere om:
 • Kim Lund Johansen
 • Team Point-S
 • Padborg Park
 • 24/05/09 - Padborg Park - Advan Cup
 •  
   

  Advan Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her