Challenge

27/05/09

MC-Basen Super Challenge- på Padborg Park med 5 podieplaceringer
Kørerne Carsten Lund, Ølstykke, Jan Jespersen, Herlev, Aagesen Motorcykler samt Steen Hansen, Herning og Steven Tirsgaard Give Martin - Speed of Light deltog på Padborg Park i 2. afdeling af MC Super Challenge i den forgangne weekend.

Kørerne leverede deres del af underholdningen i 2 helt fantastiske heat i den skrappeste motorcykelklasse nemlig MC Super Challenge, som blev kørt på Padborg Park. Klassen er en del af det større arrangement med flere forskellige bilklasser, herunder DTC.

De hurtigste af Super Bike maskinerne nåede endnu engang lige i underkanten af 260 km/t for enden af langsiden på banen, inden de bremsede ned til det skarpe venstresving foran hovedtribunen.

(Foto: Morten Kimer Hansen)

Steven Tirsgaard og Jan Jespersen vandt hver især et heat. Jan Jespersen nr. 2 og Steven Tirsgaard nr. 3 i andre heat, mens Steen Hansen i søndagens første heat erobrede en plads på podiet som nr. 3. Det var et flot syn med de 3 Honda kørere sammen på podiet ja, det må de gerne gentage i de kommende afdelinger af serien.

Det var rigtig flot kørt af Steen Hansen, der gennem mange løb i serien har kæmpet for en plads på podiet, og nu lykkedes det endelig for ham på Padborg Park.

Lørdagens tidtagning gav endnu engang pole position til Steven Tirsgaard med Jan Jespersen og Steen Hansen på de følgende pladser og Carsten Lund lige efter som nr. 5.

I søndagens første løb tog Jan Jespersen starten ned i første sving med Steven Tirsgaard og Steen Hansen lige efter. Steven pressede meget kraftigt på, og da Jan efter få omgange på helt fantastisk vis undgik at blive smidt af motorcyklen for enden af langsiden smuttede både Steven og Steen forbi. Jan kom dog hurtigt tilbage forbi Steen, og derefter blev jagten sat ind på Steven, der også blev passeret i målområdet. Steven tilbageerobrede dog straks føringen, der blev holdt helt til det ternede flag. Jan kom ind på 2 pladsen.

På et tidspunkt i løbet mistede Steen også 3. pladsen til Thomas Harding, men en plads på podiet trak så meget, at Steen kæmpede sig tilbage forbi Thomas til den endelig podieplacering som nr. 3. Carsten Lund holdt sin startposition som nr 5 med luft op til Thomas Harding foran og med god afstand ned til Kim Phillip på 6. pladsen. Det kunne ellers have været sjovt med Carsten på 4. pladsen, og dermed alle teamets 4 kørere i mål lige efter hinanden.

Efter løbet sagde Steen Hansen ”Det er 2 år siden jeg har været på podiet i et Super Challenge løb, og det var en stor tilfredsstillelse igen at stå der. Samtidig viser det, at jeg kan være med i toppen, og det skyldes ikke mindst den nye Honda CBR 1000 RR, der kører helt perfekt, samtidig er jeg den første kører på Padborg Park, der har været under 20 sekunder i sektor 1 på banen,” slutter Steen.

I det andet løb søndag tog Jan Jespersen endnu engang starten med Thomas Harding og Kenn Jensen på de følgende pladser mens Steen Hansen og Steven Tirsgaard dumpede ned som nr. 4 og 5 i det første sving. Efter et par omgange kom de begge forbi Kenn, og Steven passerede Steen, hvorefter jagten blev sat ind på Jan og Thomas, som var trukket fra det øvrige felt. Steven nåede ikke helt op til dem, og de to teamkammerater endte dermed som nr. 3 og 4. Efter 4 omgange var Thomas oppe på førstepladsen, men efter yderligere nogle omgange tog Jan førstepladen tilbage, og det holdt helt til det ternede flag.

Carsten Lund måtte endnu engang dyste med Kim Phillip om placeringerne, men denne gang blev det Kim, der snuppede femtepladsen og Carsten endte på 6. pladsen, men undervejs måtte han duellere med Kenn, som fik en kanonstart som sendte ham op som nr 3.

Jan Jespersen og Carsten Lund sagde samstemmende efter løbene ” Vi er meget glade og tilfredse med det motorstyrings- og datalogningssystem vi har anskaffet os hos IBS Racing. Det er i høj grad det system, der har gjort det muligt for os at være med helt i toppen af serien.”

Steven Tirsgaard fører stadig den samlede stilling i MC Super Challenge med Jan Jespersen som nr. 2, Steen Hansen på 4. pladsen og Carsten Lund nr. 6.

Teamet havde gæster med på Padborg Park, og vi kan godt forstå, at de bliver dybt imponeret over kørerne præstationer på banen. Måske særligt dem, der får mulighed for at komme rigtig tæt på banen, hvor kørerne ligger deres maskiner helt ned i svingene for derefter at trække dem direkte modsat i det næste sving med utrolig stor hastighed.

Næste løb i MC Super Challenge er den 28. juni på Jyllandsringen, men forinden køres der DM på Ring Djursland den 6. og 7. juni.