Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Svær weekend for Team Telesikring Racing

Danish
Touringcar
Challenge 

27/05/09 

En andenplads i et af de indledende heats blev det bedste udbytte for teamet ved årets anden DTC-afdeling på Padborg Park
Den seneste afdeling af Danish Touringcar Championship blev en hård udfordring for Team Telesikring Racing. Holdet var til start med veteranen John Nielsen og det unge talent Joachim Stephansen, og da weekenden var omme, kunne man notere sig for en andenplads i det ene af de to kvalifikationsheat, som går forud for finalen, mens Joahim Stephansen manglede et halvt sekund i at sikre sig sin første podieplacering i privat cuppen.
 


(Foto: Jeppe Rimmen)

- Hele weekenden gik bedre og bedre, men et eller andet sted har vi manglet den testdag, der blev aflyst, så jeg er ikke helt tilfreds med weekenden, når jeg nu var så tæt bag Kasper Jensen i finalen, at jeg var at komme på podiet i privat cuppen, fortæller Joachim Stephansen.

Benjaminen i Team Telesikring Racing havde været uheldig i det forudgående kvalifikationsheat, som han måtte udgå fra.


(Foto: Jeppe Rimmen)

- Jeg fik lige et hug på vej ind på langsiden, så der endte jeg med en snurretur, og så kunne jeg ikke komme fri og komme derfra igen. Det var en brat afslutning på andet heat, siger han.

Fremskridt over weekenden
Joachim Stephansen kunne dog også mærke fremskridt henover weekenden på Padborg Park.

- På løbsdagen havde vi fundet noget mere speed under warm uppen, og vi var blevet bedre i forhold til dagen før, for vi kørte markant stærkere end vi overhovedet havde gjort, og det er hele weekenden blevet bedre og bedre, siger han

- Vi er lidt bagud på træningen, men jeg tror, at jo mere træning vi får, jo bedre bliver det. Finalen var lidt svær, når man starter helt dernede. Det bremser hele toget, men speeden i forhold til de andre er nogenlunde, hvor jeg kan følge med. Jeg mangler bare at være mere dus med bilen, så jeg kan lave nogle overhalinger.


(Foto: Jeppe Rimmen)

Mangler kræfter
Team Telesikring Racings bedste resultat leverede John Nielsen, da han længe førte det andet af søndagens tre løb og her kørte en andenplads hjem efter tæt kamp med Jan Magnussen. I finalen blev det til en sjetteplads blandt profferne.


(Foto: Jeppe Rimmen)

- Teamet og det hele fungerer fint, og jeg havde et godt race. Det var et sjovt løb med Jan, men jeg kører 101 procent, og jeg kan bare mærke, at jeg sidder og kikker, mens de andre forsvinder, siger John Nielsen. - Så kan man sige, at det bare er fordi, at jeg er for gammel, men jeg tror ikke på det. Jeg tror stadigvæk på, at jeg har speeden. Men rent teknisk kan jeg ikke følge med. Det kan jeg ikke.

Rent konkret føler John Nielsen, at teamet mangler kræfter i forhold til konkurrenterne.

- Vi er bare for tunge, kort og godt, slår han fast. - Vi kæmper som sindssyge. Man kan jo se, at de biler, der er foran os, Chevrolet og Honda, har ballast i, men vi kan bare ikke følge med. Det er ikke fordi, at bilen kører dårligt eller noget, men den kan bare ikke køre hurtigt.

- Hvis DTC ikke gør noget, så er mesterskabet kørt. Så er vi bare deltagere. Vi er ikke konkurrenter. Vi har lidt en chance i andet løb, og det er kun fordi der bliver byttet om på rækkefølgen, og vi har luft til at køre foran, og de andre kæmper. Det er den eneste grund til, at vi er der, hvor vi er. Der er bare ikke noget at gøre. Jeg har aldrig nogensinde kørt hurtigere på Padborg i en BMW. Men det er bare ikke godt nok.


Læs mere om:
 • Joachim Stephansen
 • John Elgaard Nielsen
 • Team Telesikring Racing
 • Padborg Park
 • 24/05/09 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her