Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Alonso frygter fremtiden

Formel 1 
27/05/09 

Den tidligere dobbelte Formel 1 verdensmester Fernando Alonso frygter for Formel 1’s, og sin egen fremtid, spanieren synes bestemt ikke det nye budgetreglement er en god ide, forslaget fra FIA får efterhånden mindre og mindre opbakning.
 

Fernando Alonso har andet end sin 7-plads i Monaco’s Grand Prix at bekymre sig om, 2005-06 verdensmesteren frygter at det nye budgetreglement vil ødelægge Formel 1 sporten totalt, den forhenværende verdensmester udtaler blandt andet til det engelske AUTOSPORT magasin:

”Jeg vil ikke køre Formel 1 hvis det udelukkende bliver små teams der konkurrerer imod hinanden.
Formel 1 skal være for de bedste, jeg har absolut ingen lyst til at køre hvis der ikke eksisterer en fornuftig form for konkurrence imellem de forskellige top teams”, lyder den klare udmelding fra Renault køreren.


Fernando Alonso er usikker på fremtiden
(Foto: JM Racing)

”Jeg har svært ved at forestille mig Formel 1 uden de store bilfabrikanter, jeg er virkelig bekymret for sportens fremtid. Da jeg var hjemme sidste weekend gik jeg hele tiden og spekulerede på mine fremtidsmuligheder, jeg vil gerne køre hvor der er en kvalificeret form for konkurrence mellem de deltagende teams, og her er Le Mans en mulighed”, siger den 27-årige spanier der gæster den franske klassiker næste måned.

Fernando Alonso bakker dermed sin konkurrent Kimi Raikkonen op, begge kørere har udtrykt bekymring for Formel 1 sportens fremtid.
De 2 tidligere verdensmestre kommer dog næppe til at sove meget roligere i de nærmeste par dage, kampen om budgetreglementet tog ingen drastiske vendinger ved weekendens Grand Prix i fyrstedømmet Monte Carlo.
Formel 1 cheferne ser nu ud til at skulle arbejde i højeste gear - og den diplomatiske balancegang til, at komme på en anstrengt prøve, hvis en løsning om budgetreglementet skal findes inden deadline den 29. maj 2009.

Williams teamet offentliggjorde mandag at de (som foreløbig eneste team) har forpligtet sig til 2010 Formel 1 sæsonen, men FIA kæmper hårdt for at få en underskrift fra specielt Ferrari, Renault og Toyota.

Jacob Carsting

Læs mere om:
  • Fernando Alonso
  • Kimi Räikkönen
  • Renault F1
  • Raikkonen forbliver trofast
  •