Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

24H Series

Spitzenklasse!

24H Series 
26/05/09 

Nicki Thiim indkasserede en klassesejr, da han i weekenden debuterede som fabrikskører for Volkswagen Motorsport i 24-timers løbet på Nürburgring Nordschleife.
 

For blot en uge siden debuterede den unge sønderjyde i den tyske Porsche Carrera Cup, hvor det blev til en 4. plads på Hockenheim-banen. Denne gang gjaldt det et andet bilmærke fra samme koncern, nemlig en VW Scirocco GT24, der skulle køres sammen med svenske Jimmy Johansson og de to tyskere, Florian Gruber og Michael Karlhofer. De fire udgjorde Volkswagen Motorsport's talenttrup i det traditionsrige racerløb.


Nicki Thiim var godt tilfreds med sin debut som fabrikskører.
(Foto: Natascha Theisen)
Det var hurtigt tydeligt for enhver, at de fire talenter udgjorde et godt team - resultatet af kvalifikationen var en førsteplads i klassen for to-liters turbodrevne biler samt en generel 41. plads. "Vi har en stærk bil, der både er hurtig og relativt nem at køre, så jeg tror på en god placering", fortalte Nicki efter kvalifikationen. "Jeg har nogle talentfulde medkørere, så hvis det hele spiller, skal vi nok komme langt op i det generelle klassement."

Og det spillede som håbet for det unge VW-team. Lige fra løbets start var den blå Scirocco klassens hurtigste uden et eneste problem. To og en halv time før det ternede flag punkterede bilen - heldigvis lige i nærheden af pitten, så løbet ikke var ødelagt. Det kostede dog klasseføringen, men de unge kørere var ikke til at kyse - førstepladsen skulle generobres!

Da de sidste par timer var gået, kunne Nicki & Co. lade sig hylde som mestre i SP3T-klassen efter godt to timers sprintkørsel. Det var en tydeligt lettet og glad kører, der bagefter kunne reflektere over det sidste døgn: "Det var mit tredje forsøg på at slutte 24-timers løbet med succes – og i min første start for Volkswagen er det endda lykkedes mig at få en klassesejr. Jeg har haft det mindst lige så godt med teamet som med bilen, så det har været en fantastisk weekend"


Efter 24 timer stod Nicki og hans teamkolleger som klassevindere.
(Foto: Natascha Theisen)

Dårligt når Nicki at fordøje den forgangne weekend, før han igen er i aktion. I næste weekend kører han igen i Porsche, denne gang på Eurospeedway Lausitz, hvor han vil forsøge at forbedre sit sidste resultat.

NickiThiim.com

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Florian Gruber
  • Jimmy Johansson
  • Michael Karlhofer
  • Nicki Thiim
  • Nürburgring
  • 23/05/09 - Nürburgring - 24H Series
  •