Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 3 Euro

Johan Jokinen skifter til F3 Euroseries

Formel 3 Euro 
26/05/09 

– Draco placerer sin talentkører hos Kolles&Heinz Union
Problemerne hos det spanske team iQuick blev for meget for ejeren af International Draco Racing, Adriano Morini. Han har med omgående virkning trukket sin ”Project Young” kører Johan Jokinen ud af iQuick, og sendt ham til Formel 3 Euroseries med Kolles&Heinz Union.
 

For nylig skulle Johan køre West European Cup i FR 2.0 i Pau, men to dage før afrejsen fik han en melding fra iQuick, at teamet alligevel ikke kører i Pau og heller ikke to uger senere i Magny Cours pga. økonomiske problemer. Forud for disse problemer havde teamet leveret to katastrofale tester i henholdsvis Le Mans og Spa, og i det seneste race i FR 2.0 Eurocup i Spa fortsatte problemerne.

”Vi deltog i FR 2.0 med Johan Jokinen for at kæmpe om mesterskabet. Denne målsætning har problemerne med iQuick ødelagt allerede tidligt på sæsonen. Nu vender vi blikket mod 2010, og sender Johan til F3 Euroseries som forberedelse til næste sæson. Vi forventer stærke resultater allerede i den sidste halvdel af serien i år”, siger Adriano Morini.


Johan Jokinen skifer ny fra Formula Renault til Formel 3 Euro serien.
(Foto: JJRacing)

Johan Jokinen har tidligere kun testet en gang i en F3. Sidste efterår testede han en halv dag med Kolles&Heinz Union, men imponerede i den grad i testen, at teamet nu i samarbejde med International Draco Racing henter danskeren til de resterende 9 løb i denne sæson.

”De sidste 10 dage har ikke været særlig morsomme at komme igennem. Jeg var pludselig uden team, og fik slet ikke kørt tilstrækkeligt. Men at Draco pludselig sender mig til F3, er noget af en overraskelse - den fede af slagsen. Jeg får det hårdt i starten, da jeg ikke har testet i bilen undtagen en enkelt gang sidste efterår på en nedlagt landingsbane. Men jeg har et stærkt team bag mig, og de ved at jeg skal lære bilen bedre at kende, før man kan forvente resultater. Jeg har fået en fantastisk chance at forberede mig til næste sæson, og jeg er meget taknemmelig over for både Draco og Kolles&Heinz Union” , siger Johan Jokinen.

Allerede i den kommende weekend fortsætter F3 Euroserien på Lausitzring i Tyskland, og den eneste træning, Johan Jokinen når i en F3 før tidtagningen, er fredagens fri træning på 60 minutter, så forventningerne er ikke de største til det første race.

JJRacing


Læs mere om:
  • Johan Jokinen
  • iQuick
  • Team Kolles & Heinz Union
  • 31/05/09 - Lausitzring - Formel 3 Euro
  •