Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Clio Cup - DK

Sally kvitterede med pokal

Clio Cup - DK 
25/05/09 

Clio CupDer har hersket stor aktivitet hos Sally Racing op til denne weekend, hvor teamet skulle genopbygge den Renault Clio Cup racer, som Martin Sally Pedersen var så uheldig at rulle med på Jyllandsringen, men den unge kører kvitterede for indsatsen på fornem vis ved at køre sig til en pokal i weekendens løb på Padborg Park.
 

For Clio Cup deltagerne startede weekendens løb - Padborg Open - med en fri træning, hvor Martin Sally Pedersen indtog den helt centrale placering - han sluttede som nummer 5 ud af de 9 kørere der var på banen, og hans tid var kun lige over et halvt sekund fra klassens hurtigste kører.


(Foto: Motorsporten.dk)

I den efterfølgende tidtagning lørdag eftermiddag kunne Martin Sally Pedersen ikke køre sig til den samme placering, han blev her 'kun' nummer 6, og desværre var også tidsforskellen vokset med 1/10 sekund, men alt i alt alligevel et fair udgangspunkt til det første af søndagens to løb.
Hans næsthurtigste tid rakte også til en startplacering som nummer 6 til det andet løb.


(Foto: Motorsporten.dk)

I søndagens første løb lavede Martin Sally Pedersen en flot start og vandt en placering allerede inden kørerne kom ind i det første sving, og den 5. plads han her var kommet op på kunne han fastholde samtlige 11 omgange, selv om han måtte forsvare sig fra et stort pres bagfra fra Jan Seerup - de to fulgtes meget tæt løbet igennem, og krydsede målstregen med blot 0,284 sekund mellem sig, til alt held til Sally's fordel.
5 pladsen indbragte Sally 11 point til Clio Cup mesterskabet.


(Foto: Motorsporten.dk)

Dagens andet løb udviklede sig endnu mere positivt for Sally, igen lavede han en god start, og snart var han oppe på 4. pladsen, og han hægtede sig godt på fører trioen, og kørte omgangstider der matchede dem, men uden at kunne komme tæt nok på til at foretage et reelt overhalingsforsøg.
Da de efter 11 omgange krydsede målstregen var Sally kun 3,723 sekund bag vinderen Jacob Kristensen, og da en af de foranliggende kørere blev idømt en 20 sekunders tidsstraf for tyvstart, overtog Sally 3. pladsen og scorede dermed sæsonens anden pokal i Clio Cup mesterskabet.


Martin Sally Pedersen (tv) på 3. pladsen i race 2, her sammen med løbets vinder Jacob Kristensen, samt nummer 2 Claus Christensen (th).
(Foto: Motorsporten.dk)

3. pladsen indbragte Sally yderligere 15 point til mesterskabet, så han nu er oppe på totalt 41 point, hvilket placerer ham på 6. pladsen i mesterskabet, kun 2 point bag nummer 5.

I det interne Clio Cup mesterskab i Sally Racing er Martin Sally Pedersen nu tilbage på 1. pladsen, da teamkollega Ronni Nielsen kun samlede point nok til at placerer sig på 6. pladsen i den samlede stilling - dermed er hånerette tilbage hos Sally efter at den kortvarigt var 'udlånt til Ronni.

Næste gang Renault Clio Cup skal på banen er den 27. og 28. juni til 'Juniløbet' på Jyllands-Ringen.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Martin Sally Pedersen
  • Ronni Nielsen
  • Sally Racing
  • Padborg Park
  • 24/05/09 - Padborg Park - Clio Cup - DK
  •