Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Jan Magnussen vinder historisk første sejr med E85 biobrændstof

Danish
Touringcar
Challenge 

25/05/09 

Jan Magnussen vandt den første sejr i DTC med E85 biobrændstof, da han ved 2. afdeling af DTC, der søndag blev afviklet på Padborg Park, vandt dagens andet heat efter at have lavet en flot overhaling på John Nielsen.
 

I dagens første heat startede Jan Magnussen som nummer fem i sin grønne BMW fra Team Ree Sport. Heatet bød på tæt kørsel men ingen overhalinger i toppen og Magnussen sluttede på femtepladsen efter Henrik Lundgaard, James Thompson, Michel Nykjær og Jason Watt. Femtepladsen gav en startplacering som nummer fire til andet heat og her leverede Magnussen en super start og kom op på tredjepladsen. Derefter kom han forbi Per Poulsen i Honda, hvorefter han satte efter John Nielsen, der ligeledes kører BMW. Det blev til en tæt dyst mellem de to BMW’er, hvor Jan Magnussen flere gange var på ydersiden af John Nielsen. Med to omgange tilbage forsøgte Jan sig endnu en gang på den forkerte side under nedbremsning til hårnålen og denne gang lykkedes det ham, at holde bilen på ydersiden af John, hvilket gav indersiden og føringen i næste sving , til publikums store jubel. Dermed kunne Magnussen krydse målstregen som den første vinder af et DTC løb i en bil med E85 biobrændstof.


Jan Magnussen passerer John Nielsen
(Foto: Jan Kaiser)

Resultaterne fra de to første heats gav en startplacering som nummer to i finalen efter englænderen James Thompson i Honda. Magnussen kom fint fra start, men røg, efter kontakt med Jason Watt i første sving, ned på tredjepladsen. Magnussen pressede Watt hårdt for et generobre andenpladsen, men tæt bag Magnussen lå Nykjær i Chevrolet. Magnussen fik afvist Nykjærs angreb, men dommerne ville det anderledes og dømte mod slutningen af løbet Jan Magnussen en strafbane for ”trængning af Nykjær” og Jan Magnussen sluttede dermed finaleheatet på fjerdepladsen.


(Foto: Jan Kaiser)

”Det var superfedt med sejren i andet heat” sagde Jan Magnussen efter løbet. ”Det var herreræs og den overhaling på John sad lige i skabet. Der sad jeg godt nok med et kæmpegrin på, da det lykkedes og den glemmer jeg nok ikke lige med det samme. Vi har lavet en stor satsning ved at køre med E85 biobrændstof og at vi allerede nu kan hive en sejr hjem er stort. Vi har fortsat ikke samme topfart som de øvrige biler, men gutterne i teamet har knoklet med setup’et for at gøre bilen hurtig og vi er rigtig hurtige over en omgang. Vi er fortsat lidt for langsomme på langsiderne, hvilket gør det rigtig svært at overhale, men lige nu er jeg bare pavestolt af teamet og af, at vi har taget den første sejr i DTC med biobrændstof. Heatet flaskede sig perfekt for mig. Jeg kom forbi Poulsen efter nogle omgange og de øvrige forhjulstrækkere kæmpede hårdt indbyrdes, så jeg kunne sætte efter John. Det var en fed duel og rigtig fair ræs. Hvis andet heat var en kæmpe triumf, så var finalen dog en stor skuffelse. Jeg havde regnet med, at vi skulle tage en pokal i finalen, men det var der andre, der fik sat en stopper for. Jeg var klar over, at James Thompson ville være rigtig svær at slå i finalen, men jeg havde satset på anden- eller tredjepladsen. Jeg fik egentlig en fin start på ydersiden af Thompson, men i første sving bliver jeg lukket lidt ude og Jason slipper forbi. Derefter presser jeg på, for at komme forbi Jason igen, men jeg er igen hurtig de forkerte steder. Michele kommer op til os og presser på bagfra, men jeg føler jeg har styr på ham. På et tidspunkt dykker han meget sent indenom og jeg tager min bane og lukker døren. Det takserer dommerne til en strafbane, hvilket jeg slet ikke kan forstå. Jeg er dybt uenig i den dom og det koster os en plads på podiet. Det er sådan en overhaling, hvor man tager en chance og dykker dybt og så håber at modstanderen flytter sig, men det gjorde jeg ikke. Det fjernede lidt af glæden over sejren og det gode ræs i andet heat, men vi kommer stærkt igen ved næste afdeling på Jyllands Ringen”.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • 24/05/09 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her