Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Thompson vandt den første finalesejr for Honda

Danish
Touringcar
Challenge 

24/05/09 

Briten dominerede finalen efter tætte løb på Padborg Park
Der blev skrevet flere kapitler til Danish Touringcar Championships historie ved årets anden mesterskabsafdeling på Padborg Park, der blev kørt søndag eftermiddag.
 

I sin Honda Accord fra Hartmann Honda Racing sikrede James Thompson, England, ikke bare sin, men også den første sejr i en DTC-finale for såvel det japanske mærke som for Hartmann Honda Racing. Sejren betød også, at James Thompson nu fører mesterskabet.


James Thompson med Jan Magnussen lige efter
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

På intet tidspunkt var der tvivl om englænderens sejr, idet han fra pole position fik kørt sig i front og vandt med mere end fire sekunders forspring til Jason Watt, Herlev, der på selve målstregen måtte forsvare sig fra angreb fra Michel Nykjær, Næstved, og Jan Magnussen, England, med det resultat, at trioen endte løbet udenfor asfalten.

James Thompson havde spillet en fremtrædende rolle i de to kvalifikationsheats, der var gået forud for finalen, men der var intet, som tydede på, at han ville vinde så suverænt, som han endte med at gøre. Løbene endte således med sejre til først Henrik Lundgaard, Hedensted, og Jan Magnussen, England, og da disse kørte henholdsvis Chevrolet Lacetti og BMW 320si E90, var det også tre forskellige bilmærker, som sejrede i søndagens tre DTC-løb, hvilket understreger den jævnbyrdighed, der i år hersker i klassen. Jan Magnussens sejr i andet kvalifikationsheat var også historisk, idet det var første gang, at en bil drevet af bioætanol krydsede en målstreg forrest i et DTC-løb.

Det første kvalifikationsheat bød på en hård og tæt dyst om førstepladsen mellem Henrik Lundgaard og James Thompson, men uanset hvad briten gjorde, kunne han ikke komme forbi den tidligere rallyeuropamester, som til gengæld havde det meget svært i andet kvalifikationsheat. Her skulle han starte som nummer otte, men fik kun kørt sig op på syvendepladsen, hvorimod det lykkedes James Thompson at avancere fra syvende- til fjerdepladsen, hvilket var medvirkende til at give ham pole position til finalen.


Jason Watt, Michel Nykjær og Jan Magnussen
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Andet kvalifikationsheat bød på en tæt dyst om sejren mellem John Nielsen, Randers, og Jan Magnussen. Førstnævnte førte længe løbet og havde på et tidspunkt god afstand til forfølgerne, men han blev kørt ind af Jan Magnussen, der to omgange før mål kom i front og vandt.

Blandt privatkørerne endte Per Poulsen, Årup, som bedste mand i alle tre løb, selv om Michael Carlsen, Vissenbjerg, længe lå bedst placeret i finalen. Blandt Invitation Only-kørerne var det John Hansen, Kruså, som klarede sig bedst.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • 24/05/09 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her