Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Button og Brawn vinder igen igen

Formel 1 
24/05/09 

Trivielt løb i Monaco
Jenson Button førte igen fra start til mål og udbyggede sit forspring i kampen om VM - en kamp der mere og mere faktisk ser ud til at være slut. Barrichello færdiggjorde en god dag for Brawn med en 2. plads, mens Raikkonen fik sin racer i top 3 og fik dermed årets bedste resultat.
 

Som altid i Monaco er det i første sving meget bliver afgjort - og her kom Barrichello forbi Raikkonen - og så skete der ellers ikke meget. De tyve kørere var meget hensynsfulde og viste at det faktisk ER muligt at køre igennem første sving side om side.

Resten af løbet gik ganske planmæssigt - i al fald for dem i front. Det mest spændende der var, var et par episoder hvor marshalls'ene fik vist hvor hurtig man kan få en havereret racer væk fra banen. Først var det Sebastian Vettel der kom sidelæns igennem et sving og senere var det Kovalainen der skøjtede rundt nede omkring swimmingpoolen. I sidstnævnte tilfælde var det ligefør at de var begyndt at fjerne bilen inden Kovalainen kom ud af bilen.

Kovalainen gør sig i øvrigt på ingen måder bemærket på en positiv måde. Sidste år fik han et McLaren sæde lidt på afbud og klarede det egentlig ok, men i år begynder man at forstå hvorfor Briatore ikke have brug for ham i Renault.

Hans afløser hos Renault, Nelson Piquet gør så heller ikke så meget for at fremme sin egen karriere, omend i dag var det Sebastien Buemi der sørgede for at brasilianeren ikke kom i mål, da den unge Toro Rosso kører knaldede ind i bagenden på Renault raceren.

Efter Brawn, der fik en dobbeltsejr, var Ferrari det bedste team og det er vel en slags forandring i forhold til tidligere løb. Udover Raikkonens 3. plads fik Felipe Massa en 4. plads.

Red Bull klarede sig tilgengæld dårligere end forventet - Vettel måtte gå hjem og Mark Webber reddede nogle point i land med 5. pladsen, men de viste at der endnu er et stykke vej til at de for alvor kan udfordre Brawn - ærgeligt, da der ikke ligefrem er trængsel om den opgave.

Nico Rosberg har sæsonen igennem ikke formået at omsætte træningstider til resultater og det gik heller ikke for godt i dag. Det startede ellers nogenlunde for tyskeren, men helt oppe at flyve kom han aldrig. I stedet kom han hjem med en 6. plads og det er vel ikke så ringe endda.

På 7. pladsen kom den tidligere mester Fernando Alonso - hårdt kæmpende, men uden de store muligheder. Det sidste point gik til Sebastien Bourdais fra Toro Roso, der fik lidt oprejsning efter at have stået i skyggen af Buemi det meste af sæsonen.

Lewis Hamilton der startede uendeligt langt nede, sluttede løbet på en 12. plads og ligner mere og mere en kommende forhenværende mester.

Det er stadig forår, men Formel 1 2009 er desværre allerede ved at blive afgjort - Brawn lavede deres hjemmearbejde bedre end alle andre, mens Ferrari og McLaren ikke har været i stand til at svare igen. I kampen om VM er Button kun 16 point foran Barrichello - men det er tvivlsomt om der vil komme åben kamp melle de to. Og så er den næste mand Sebastian Vettel, der er 28 point efter Button - det bliver svært.

Martin Møller-Thomsen