Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

Kenneth Madsen testede en af Danmarks hurtigste Suzuki’er

Rally 
26/05/09 

Springet fra 136 hk til 236 hk
Kenneth Madsen blev dansk mester sidste år i sin klasse for 2-hjulstrukne gruppe N biler. Nu var chancen der, til at prøve en af de hurtigste rallybiler i landet.
 

Anders Lysen havde allerede sidste år luftet tanken om at give Kenneth en chance, for at prøve hans bil. En bil med 236 hk og sekventielt gearskift. Det er noget af en mundfuld og Kenneth gik fuldt koncentreret ind til opgaven.

2. afd. af Yokohama Mesterskab Vest blev lørdag kørt i Juelsminde og løbet passede lige ind i kalenderen. Hele teamet drog til Østjylland, lidt spændt på udfaldet af testen. Anders Lysen har tillid til Kenneth ellers ville det ikke kunne lade sig gøre med:-” Her er nøglerne, gå ud og gør det så godt du kan!”. Meeeen, det må nu have været lidt spændende. Det er en dyr bil, men hvad er dyrest i denne fase af Kenneth’s udvikling som rallykører? Nok mere omdømmet af Suzuki Motorsport og Kenneth selv.


Kenneth Madsen/Carina Møller tester bilen de havde lånt af Anders Lysen, Suzuki Motorsport
(Foto: Westphalen Copyright)

Carina Møller, som er Kenneths faste makker som andenkører, oplevede testen på denne måde. ”Kenneth var koncentreret fra første meter, fast besluttet på at undgå uheld, tekniske defekter og få bilen sikkert i mål. Der blev ikke taget nogen chancer og vi måtte f.eks. stoppe helt op i tredje heat, da en af konkurrenterne var kørt for langt og måtte bakke. I vores egen bil var Kenneth uden tvivl kørt uden om, uagtet der var meget lidt plads”. Carina oplevede Kenneth træde i karakter i denne situation. ”Ærgelsen over at blive forsinket af en konkurrent, kom slet ikke op til overfladen. Vi ved den er der, men den efterfølgende accelleration op gennem gearene var uden ryk og ilterhed. Det var ikke bare at flå i gearstangen og kaste sig hovedkulds ud i dumheder, men ro og koncentration om opgaven”, fortsætter Carina.

Første heat gik med at lære bilen at kende. Her er Kenneth og Carina’s tid ikke noget at skrive hjem om, men det ændrer sig hurtigt. I andet heat blev det fjerde hurtigste tid generelt og to gange femte bedst i tredje og fjerde heat. Sammenlagt blev det en andenplads i klassen og femte generelt. Meget tilfredsstillende for hele teamet. Eksperimentet lykkedes.

Både Kenneth og Carina er taknemmelige for at de fik denne chance og begge takker Anders Lysen, Poul Hansen og Claus Jensen for opbakningen og den tillid de er blevet mødt med.

Om 2 uger er det hverdag igen, rent rallymæssigt, for så stiller de op i den lille Suzuki gr.N, for at køre 2. afd. af Danmarksmesterskabet.


Læs mere om:
  • Anders Lysen
  • Kenneth Madsen
  •  
     

    Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: