Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Historisk motorsport

Søn i fars bil

Historisk 
23/05/09 

Lige inden 12 timers løbet på Sebring i marts måned blev flaget igang, så var der et glædeligt gensyn med en "jubilæumsracer". Én Cooper T51 Formel 1 racer blev luftet på banen, da det var 50 år siden at Sebring Raceway lagde grund til sit første amerikanske Formel 1 Grand Prix. En søn af bilens daværende kører kørte én enkelt omgang på Sebring for at markere jubilæet.
 

David Brabham som mange kender fra Formel 1 og især American Le Mans Series luftede sin fars, Jack Brabham, Formel 1 racer på Sebring banen som optakt til 12 timers løbet. Grunden til det var at i år er det 50 år siden at Sebring Raceway var vært for sit første Formel 1 løb. Det specielle ved denne bil er at den faktisk ikke blev kørt over målstregen i dette Grand Prix. Nej, Jack Brabham som førte løbet, kørte tør og måtte skubbe bilen over 800 m for at få den i mål - og det på én fjerdeplads.


Jack Brabhams Cooper T51 inden den fik lov at køre igen
(Foto: Motorsporten.dk)

David Brabham måtte dog køre stille og roligt rundt på Sebring, da bilen i dag, trods god pasning, er temmelig skrøbelig. Men det var for mange et glædeligt gensyn med den gamle berømte racer, der trods alderen stadig lyder særdeles godt. David Brabham modtog da også stor hyldest på sin vej rundt på banen.


David Brabham i sin fars Cooper T51
(Foto: Motorsporten.dk)

Dons

Læs mere om:
 • David Brabham
 • Sebring
 • Søn kører i faderens fodspor på Sebring
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her  D4 Enterprise Solutions