Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Nikolaj Rasmussen tilfreds med sin debut

Formel Ford - DK 
20/05/09 

- på Jyllands Ringen
NIkolaj Rasmussen fik sin danske Formel Ford debut ved åbningsløbet på Jyllands Ringen den 9-10. maj. Nikolaj havde ikke haft mulighed for at teste på Jyllands Ringen tidligere, og med kun 20 minutters test inden tidtagningen, var en 5. plads ud af de 9, der kørte tidtagningen tilfredsstillende.
 

Nikolaj fortæller om løbet: "Jeg fik en god start på første race, og kom ud som 4er efter første sving. Jeg fulgte nogenlunde med de tre forreste indtil jeg fik presset for meget på og tog en snurretur - heldigvis uden skader. Snurreturen sendte mig tilbage på en 8. plads, men jeg fik alligvel kørt fjerde hurtigste omgangstid, så jeg kunne starte andet race en plads længere fremme.

I andet race gik starten også fint, og jeg holdt min fjerdeplads, men havde Milton Lundstrøm lige bag mig fra første omgang Dennis Lind, Jesper Egebart og Mikkel Johansen havde for meget fart på til at jeg kunne følge dem. Til gengæld lykkedes det at holde fart nok til at Milton ikke slap forbi. Han kom bedre ud på langsiden end mig, men hver gang han var tæt på, fik jeg bremset sent nok til at han ikke kunne komme forbi for enden af langsiden, og så trak jeg lidt fra igen resten af banen rundt.


Nikolaj Rasmussen var tilfreds med sin 4. plads i race 2 på Jyllands Ringen.
(Foto: Traco Racing Aps.)

Det ser desværre ikke ud til, at vi kan skaffe nok sponsoropbakning til at køre hele DM serien, men jeg skal under alle omstændigheder køre på Jyllands Ringen igen til Grand Prix Danmark den 23. august, da det løb også tæller med til Benelux serien, som vi deltager i. Erfaringen fra åbningsløbet kan jeg helt sikkert bruge i løbet til august.

Nu glæder jeg mig næste løb, som er på Zandvoort i Pinsen, hvor Michael K. Christensen og Mikkel Mac skal køre i Formel BMW ved samme løb."

Nikolajs Teamchef og medkører Henk Vuik Jr. havde en meget uheldig weekend på Jyllands Ringen. 5 minutter inde i testen snurrede han rundt og ødelagde de bageste wishbones på bilen, så han ikke nåede at blive klar til tidtagningen. I søndagens første race gik der et hjulleje i stykker, hvorefter bremsekaliberen knækkede. Da han pludselig ikke kunne bremse, påkørte Frank Mortensen og måtte efterfølgende udgå. Bilen nåede ikke at blive klar til andet race, så det var ikke mange omgange, Henk fik kørt på Jyllands Ringen.

Traco Racing ApS
Torben Rasmussen


Læs mere om:
  • Nikolaj Rasmussen
  • Traco Racing ApS
  • Jyllandsringen
  • 10/05/09 - Jyllandsringen - Formel Ford - DK
  •