Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

MC-Basen Super Challenge

Steven Tirsgaard: ”En kamp mod mig selv”

Super
Challenge 

21/05/09 

MC-Basen Super ChallengeEksmesteren skal for første gang i to år forsvare føringen i Super Challenge
Der er i de seneste år blevet åbnet for hestekræfterne i Super Challenge-serien – den tohjulede motorcykelklasse, der følger Danish Touringcar Championship rundt på de danske baner. For et par år siden var motorcyklernes motorer med enkelte undtagelser begrænset til omkring 600 cm3, men fra 2008-sæsonen er der blevet givet frit spil, og siden sidste sommer har det være store maskiner på 1000 cm3, der har domineret den forreste del af Road Racing-felterne.
 

En af de seneste kørere, der har taget springet fra 600 til 1000 cm3, er Steven Tirsgaard, Give. I 2006 blev han mester på en Yamaha YZF R6 – en model, han har været tro mod indtil i år, hvor han skiftede til den noget større Honda CBR 1000 RR.

”Jeg synes, at den er ufattelig nem at køre på, og det havde jeg ikke troet på. Jeg troede bare, at de mange hestekræfter ville gå op i wheelies, men den nye motorcykel føles ikke så voldsom,” siger Steven Tirsgaard, der blev noteret for en sejr og en andenplads ved sæsonpremieren tidligere på måneden. Det betyder, at han nu fører tabellen an i Super Challenge inden weekendens Padborg Open.


Steven Tirsgaard har på en større motorcykel lagt sig i front i kampen om årets Super Challenge.
(Foto: Henning Smed)

”Sidste løbsweekend gik over al forventning,” siger Steven Tirsgaard. ”Jeg havde ikke regnet med at komme på podiet. Jeg fik noget gejst af et par løb i Sverige, men jeg havde ikke regnet med, at jeg kunne være med i toppen. Det giver bare mere kampgejst at vise, at man nu er tilbage igen.”

Vendingen tilbage igen kredser om Steven Tirsgaard, specielt når talen falder på Padborg Park, hvor weekendens løb skal køres. Det var her, at Give-køreren havde et meget voldsomt styrt i sommeren 2007.

”Jeg skal nok erkende, at jeg stadig tænker på uheldet,” indrømmer han. ”Sidste år synes jeg, at vi kom godt igennem, selv om det var hårdt. Jo mere man kører dernede, jo mere bliver man fokuseret på noget andet, og det håber jeg også kan ske i weekenden. Det er bare noget, som skal overstås, og jeg tror, at det bliver en kamp mod mig selv. Grejet er der til at være med, men det er mere et spørgsmål om mig selv.”

Steven Tirsgaard var med, begge gange Super Challenge-serien gæstede Padborg Park sidste år. Resultaterne var ikke på samme niveau som tidligere, men det hang primært sammen med, at han på sin 600 cm3-motorcykel sidste år havde svært ved at stille noget op mod konkurrenterne på 1000 cm3-motorcyklerne. Men nu burde han kunne følge med dem.

”Nu er det spændende, om det også bliver tilfældet dernede,” siger han ovenpå sin seneste sejr og mesterskabsføring. ”Padborg Park er jo den bane, hvor vi kommer op i de højeste hastigheder.”

Stillingen i MC-Basen Super Challenge:

Plac. Kører Mærke Point
1 Steven Tirsgaard Honda CBR1000 RR 45
2 Thomas Harding Suzuki GSX R 1000 36
3 Kim Phillip Yamaha YZF R1 27
4 Steen Hansen Honda CBR1000 RR 26
5 Jan Jespersen Honda CBR1000 RR 25
6 Carsten Lund Honda CBR1000 RR 21
7 Kenn Jensen Suzuki GSX R 1000 19
8 Alex Schact Yamaha YZF R6 17
9 Lars Pedersen Suzuki GSX R 1000 15
10 John Høj Kawasaki ZX6 RR 11
11 Simon Øland Kawasaki ZX6 RR 10
- Benny Haslev Suzuki GSX R 600 10
13 Steffen Carlsen Yamaha YZF R6 6
14 Lars Bo Pedersen Suzuki GSX R 1000 5
15 Michael Møller Pedersen Yamaha YZF R6 4

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Steven Tirsgaard
  • Padborg Park
  • 24/05/09 - Padborg Park - Super Challenge
  •