Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Ny runde i Formel Ford-kørernes titelkampe

Formel Ford - DK 
21/05/09 

På Padborg Park kæmpes der i den traditionsrige talentudviklingsklasse.
Formel Ford-klassen har traditionelt været den klasse, som gennem årene har hjulpet flest unge racertalenter videre på vej i den internationale karriere.
 

Nicki Thiim, Tyskland, brugte sit Danmarksmesterskab fra 2006-sæsonen til at skabe sig en karriere i en af motorsportens højborge, Tyskland, hvor han forleden fik en flot debut i Porsche Carrera Cuppen – sidste stop inden topklassen DTM. På samme måde har den regerende Danmarksmester, Kevin Magnussen, Roskilde, brugt sin titel til at fortsætte i Formel Renault 2.0-klassen, hvor han i år deltager i kampen om hele to mesterskaber.

Det store spørgsmål er, hvem der kommer til at følge i deres spor – i første omgang det, der ender med, at Danmarks Idræts Forbunds guldmedalje bliver hængt om deres hals. En lille, udsøgt skare har her skilt sig ud inden Padborg Open, der i weekenden køres på Padborg Park, som anden afdeling af såvel Danmarksmesterskabet som af Ford Junior Cuppen.

Dennis Lind, Roskilde, topper begge tabeller i sin blå Van Diemen fra Fluid Motorsport, da han ved sæsonpremieren tidligere på måneden gjorde rent bord. Men forfølgerne jagter ham intenst.

Størst modstand kommer fra Jesper K. Egebart, Børkop, og Mikkel C. Johansen, Sorø. Begge har draget fordel af at kunne fortsætte i det vedafprøvede materiel, som de sidste år kørte i. Jesper K. Egebart viste sit potentiale, da han sidste år vandt et DM-løb på den svenske bane Sturup Raceway, og det er sikkert blot et spørgsmål om tid, inden den første 2009-sejr er i hus.


Jesper Egebart (48) og Mikkel C. Johansen jagtede ved sæsonpremiere den mesterskabsførende Dennis Lind (udenfor billedet).
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Mikkel C. Johansen sporer også fremgang. Ved sæsonpremieren kørte han sig også til podieplaceringer i begge løb for Formel Ford, og når man tænker på, at det netop var på Padborg Park, at den vestsjællandske racerkører opnåede sine bedste resultater, tegner tingene positivt for ham inden Padborg Open.

Men der er også en dark horse i feltet.
Mens de tre førnævnte kørere alle er unge og på et tidligt stadium i deres karriere, tæller feltet også flere veteraner, hvor Anders Ole Egebart, Beder, tidligere har vist sig at være i stand til at slå dem alle.

Stillingen i Danmarksmesterskabet for Formel Ford:

Plac. Kører Mærke Point
1 Dennis Lind Van Diemen-Duratec 43
2 Jesper K. Egebart Ray-Duratec 36
3 Mikkel C. Johansen Van Diemen-Duratec 30
4 Thomas Lund Van Diemen-Duratec 24
5 Milton Lundström Van Diemen-Duratec 21
- Nikolaj Rasmussen Mygale-Duratec 21
7 Anders Ole Egebart Ray-Duratec 19
8 Niels-Ejnar Rytter Ray-Duratec 18
9 Frank Mortensen Ray-Duratec 14

Stillingen i Ford Junior Cup:

Plac. Kører Mærke Point
1 Dennis Lind Van Diemen-Duratec 20
2 Jesper K. Egebart Ray-Duratec 16
3 Mikkel C. Johansen Van Diemen-Duratec 12
4 Milton Lundström Van Diemen-Duratec 9
- Nikolaj Rasmussen Mygale-Duratec 9

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Dennis Lind
  • Jesper K. Egebart
  • Mikkel C. Johansen
  •