Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

Forsvarer mesterskabsføringen i reservebilen

Advan Cup 
20/05/09 
Yokohama

David Falch går på Padborg Park efter nye sejre i en bil, han ikke skulle have kørt
Da David Falch, Roskilde, besluttede sig til at gøre comeback til Advan Cuppen, hvor han tidligere har fejret utallige triumfer, skulle det gøres med manér. Beslutningen blev taget om at få bygget en helt ny Peugeot 308 for virkelig at sætte præg på klassen for de utunede standardvogne.
 

Det har David Falch så sandelig også gjort. Tre ud af årets fire løb har han vundet. Det er bare ikke sket i den nye racerbil, men derimod i reservebil, som blev anskaffet i sidste øjeblik. Og det bliver også i reservebilen, at han i weekenden kommer til at forsvare sin mesterskabsføring på Padborg Park.

”Vi er kort og godt kommet i tidsnød med hele projektet, så vi halter bagefter,” siger David Falch ærligt. ”Men det går jo også fint nok i den gamle bil.”


Mens Anders Majgaard har kørt løb i sin Peugeot 308, må David Falch (rød bil) stadig nøjes med sin reserve Peugeot 307. Men det går nu også godt alligevel.
(Foto: Henning Smed)

Tirsdag fik han dog lejlighed til for første gang at prøve en Peugeot 308 på en racerbane. Det skete netop på Padborg Park, men det var bag rattet af det eksemplar, som teamkammeraten Anders Majgaard, Søborg, stiller til start med.

”Bilen kører rigtig godt, men der er stadig nogle ting, der skal udvikles på den,” siger David Falch, der bistod med udviklingsarbejdet. Som han altså ikke selv får glæde af ved weekendens Padborg Open.
”Det er lidt ambivalent lige nu, for jeg gik ind i projektet, fordi jeg gerne ville være med til at udvikle noget nyt. Men til gengæld er det rart at få nogle sejre. De har været hårdt tiltrængt, så jeg må bare være tålmodig med den nye bil.”

Sejrene og topresultaterne betyder, at David Falch får mest succesballast i sin bil af alle deltagere. Men det havde han også ved den forrige afdeling i Advan Cuppen.
”Jeg kan ikke forestille mig, at jeg ikke har lige så gode vinderchancer på Padborg Park, som jeg havde på Jyllandsringen,” vurder han. ”Mine chancer er fuldt ud lige så gode. Det gælder bare om at komme over stok og sten, så jeg håber, at det bliver en god weekend. Med mindre der sker noget, og der kan jo ske noget. Men jeg vurderer at chancerne er gode for en sejr eller to.”

Stillingen i Advan Cup:

Plac. Kører Mærke Point
1 David Falch Peugeot 307 80
2 Peter Obel Peugeot 307 56
3 Bruno Rasmussen Peugeot 307 48
4 Steffen Larsen Peugeot 307 46
5 Peter Olsen Peugeot 307 45
6 Kim Lund Peugeot 307 43
7 Anders Majgaard Peugeot 308 39
8 Jesper Gregersen Peugeot 307 31
9 Ole Luton Ford Focus 30
10 Anders Christensen Peugeot 307 28
11 Kim Holmgaard Chevrolet Nubira 26
12 Carsten Rasmussen Peugeot 307 18
13 Niels Ole Andersen Peugeot 307 15
14 Peter Juhl Jensen BMW 320i E90 11
15 Michael R. Jensen Peugeot 307 8

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • David Falch
 • Number 1 Racing
 • Padborg Park
 • 24/05/09 - Padborg Park - Advan Cup
 •  
   

  Advan Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her