Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

207 Spider Cup - DK

Spider Cup-debutant føler sig bedre forberedt

207 Spider Cup
DK 

20/05/09 

207 Spider CupSøren Mosebo stiller i weekenden for anden gang op i Peugeot Spider Cuppen
Da den danske løbsserie for de åbne tosædede racersportsvogne, Peugeot Spider Cuppen, tog hul på sin 2009-sæson tidligere på måneden, var det med to nye, faste deltagere i fremtrædende roller. Ronnie Bremer, USA, og Søren Mosebo, Rødovre, var fra start med til at dominere løbene, og mens den tidligere Champ Car-kører erobrede to førstepladser, lykkedes det Søren Mosebo at køre podieplaceringer hjem i begge løb.
 


Søren Mosebo (41) kæmpede i sit debutløb mod Henrik Jansen (20).
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Det er også de ambitioner, den 19-årige københavner har, når kampen om Peugeot Spider Cuppen genoptages i weekenden på Padborg Park.

”Målsætningen er to top 3-placeringer, nogle gode points til mesterskabet og så et forsøg på at følge med Ronnie. Han er en virkelig rutineret herre. Jeg håber, at jeg kan være mere med i starten, fordi jeg kender banen bedre, og så forhåbentlig tage ham til sidst i løbet,” kommer det beslutsomt fra Søren Mosebo.

Hans deltagelse i klassen kom først i stand på et forholdsvis sent tidspunkt. Efter sidste års bronzemedalje i Danmarksmesterskabet for Formel Ford havde han satset på at kunne fortsætte karrieren i en international formelvognsklasse, men med hjælp fra Peugeot-forhandleren Aggerholm Biler A/S fik han i sidste øjeblik stablet et Peugeot Spider Cup-program på benene inden debuten på FDM Jyllandsringen. Nu gælder det så Padborg Park, hvor han føler sig mere velforberedt.

”Det vil jeg mene. På Padborg Park har jeg trods alt trænet en enkelt gang med bilen,” siger Søren Mosebo.
”Bilen er meget sjov at køre. Jeg har aldrig prøve at køre i en bil med en turbomotor, og så er sigtbarheden endnu mindre end det, jeg var vant til fra formelbilerne, men nu er jeg heller ikke verdens højeste racerkører. Jeg er knap 1,70, så vi var nødt til at hæve sædet med 2,5 cm, for at jeg kunne se ud over kanten.”

Bilerne i Peugeot Spider Cuppen er bygget op over et rørrammechassis, som man også ser hos mange formelvogne, men derudover er der anvendt et bredt spektrum af forskellige komponenter fra Peugeots brede program af standardvogne. Det gælder således motoren, der er en 1,6 liters turboladet motor fra Peugeot 207 RC-modellen.

”Jeg troede bare, at bilen skulle have noget gas,” fortæller Søren Mosebo om sit første møde med racerbilen. ”Men hvis man kom op i for høje omdrejninger, virkede det ikke effektivt, så det gjaldt om at køre i nogle lavere omdrejninger, men i et højere gear i svingene, så man kunne trække sig ud af svingene på den måde.”

Netop accelerationen bliver vigtig ved weekendens løb på Padborg Park. Banen har nemlig en langside på 700 meter, hvorfor det er vigtigt at få en god indgangsfart, så man når så højt op i fart som muligt, inden der skal bremses for enden af langsiden.

Stillingen i Peugeot Spider Cup:

Plac. Kører Mærke Point
1. Ronnie Bremer Peugeot Spider 40
2. Søren Mosebo Peugeot Spider 32
3. Henrik Jansen Peugeot Spider 25
4. Kent Iversen Peugeot Spider 24
5. Johnny Vejlebo Peugeot Spider 23
6. Christian Ree Peugeot Spider 20
7. Allan Olsen Peugeot Spider 17

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Søren Mosebo
  • Padborg Park
  • 24/05/09 - Padborg Park - 207 Spider Cup DK
  •