Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Clio Cup - DK

Mesterskabsetter til start uden forberedelse

Clio Cup - DK 
20/05/09 

Clio CupClaus Christensen skal forsvare føring uden forudgående test på Padborg Park
Da årets sæson i klassen for de hurtige Renault Clio Cup-racere for halvanden uge siden tog sin begyndelse på FDM Jyllandsringen, lagde Claus Christensen, Århus, sig i front. To sejre i to løb samt et par bonuspoints fra tidtagningen har givet den hurtige malermester en solid føring, inden det går løs med anden runde af mesterskabet på Padborg Park i weekenden.
 

”Jeg kommer lidt nøgen til start, for jeg har simpelthen ikke haft tid til at teste,” siger Claus Christensen. ”Efter en vinter er det rart at have fået 80 omgange på banen inden første løb, men der er ikke andet for, at jeg bare må gøre det bedste, jeg kan, og så må jeg tage til takke med det, jeg får ud af det. Om det bliver helt oppe foran, jeg ender, ved jeg ikke, men jeg vil gøre det bedste, jeg kan.”


Claus Christensen har lagt sig i front af årets Renault Clio Cup, men kommer til Padborg Park uden nogen forberedelse. Det gør Jacob Kristensen (mørk bil) bag ham derimod.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Mens Claus Christensen strøg til tops ved sæsonpremieren, var to af de øvrige mesterskabskandidater uheldige.

En misforståelse omkring reglementet betød, at Michael Christensen, Varde, måtte køre sig frem til podieplaceringer efter at være startet fra bageste række, mens hurtigste mand i tidtagningen, Jacob Kristensen, Selling, blev elimineret i det første løb efter et sammenstød med Kevin Magnussen, Roskilde.

”Det var noget hø, at jeg mistede et løb, hvor både Claus og Michael scorede gode points,” siger han. ”Til alt held fik jeg ikke en skramme ved uheldet. Jeg blev ramt direkte på fælgen, så der røg en fælg og et forhjulsophæng, men jeg skulle ikke engang skifte et klistermærke.”

Mens Claus Christensen må stille til start ved Padborg Open uden en eneste testomgang, omfatter Jacob Kristensens forberedelser til anden afdeling af Renault Clio Cup bl.a. test på banen, hvor han og netop Claus Christensen sidste år var involveret i et meget dramatisk uheld, som eliminerede begge.

”Engang havde jeg det rigtig godt med Padborg Park, så blev det lidt skidt. Nu er det ved at være OK,” beretter Jacob Kristensen. ”Det eneste positive er, at Claus siger, at han ikke har det godt med banen.”

”Sidste år gik det ikke for godt dernede, men det er jo klart, at når han brager mig halvanden meter op i luften via autoværnet, så kan man jo godt forstå, at han mener, at jeg har problemer med banen. Men han kan da bare sige til, hvis han selv vil prøve en lufttur …” replicerer Claus Christensen og slår en latter op.

Stillingen i Renault Clio Cup:

Plac. Kører Mærke Point
1 Claus Christensen Renault Sport Clio III 42
2 Michael Christensen Renault Sport Clio III 30
3 Anders Fjordbach Renault Sport Clio III 22
4 Ronnie Bodekær Renault Sport Clio III 21
5 Jan Seerup Renault Sport Clio III 20
6 Ronni Nielsen Renault Sport Clio III 18
- Jacob Kristensen Renault Sport Clio III 18
- Kevin Magnussen Renault Sport Clio III 18
9 Martin Sally Renault Sport Clio III 15
10 Preben Møller Renault Sport Clio III 8
11 Dennis Elgaard Renault Sport Clio III 7

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Claus Christensen
  • Jacob Kristensen
  • Michael Christensen
  • Padborg Park
  • 24/05/09 - Padborg Park - Clio Cup - DK
  •