Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTC Cup

JM Racing drager til Padborg Park

DTC Cup 
20/05/09 

I den kommende weekend drager JM Racing til grænselandet, hvor den anden af årets DTC-weekender køres på Padborg Park. Teamets bemanding er den samme som ved sæsonpremieren tidligere på måneden, nemlig Kasper Jensen (Aalborg), der kører i sin BMW 320i E46, og Jens Ole Mathiesen (Grindsted), som for anden gang udfordrer DTC-bilerne med sin SSC-BMW M3, der deltager i den såkaldte Invitation Only-klasse.
 

”Jeg glæder mig til at skulle køre på Padborg Park, og vi er ved frisk mod, for nu kommer vi til en bane, hvor vi ikke skal dreje så meget, og så vil min bil forhåbentlig ikke sakke så meget bagud,” siger Jens Ole Mathiesen, som sammen med mekanikerne i JM Racing har brugt pausen siden sidste løb til at gøre bilen klar.


Jens Ole Mathiesen vil presse DTC-bilerne foran ham.
(Foto: Christina Kronborg / Anders Molin)

”Vi har haft en masse ting, som skulle optimeres på bilens bagtøj,” forklarer han. ”Det kron- og spidshjul, der skal bruges til bilens bagtøj, produceres ikke længere af BMW Motorsport i de versioner, som passer til de danske baner, så det har været lidt af en opgave at finde frem til de rigtige stumper.”

Ved weekendens løb bliver det anden gang, at Jens Ole Mathiesen skal udfordre kørerne i Danish Touringcar Championship, efter at han i de seneste år har koncentreret sig om at deltage i Special Saloon Car-klassen.

”Jeg har da forventninger om, at jeg denne gang skal presse bagtroppen af DTC-bilerne, frem for at slippe dem, sådan som jeg måtte gøre sidste gang,” siger Jens Ole Mathiesen. ”Jeg forventer, at jeg kan følge med dem, og jeg tror også, at jeg har mulighed for, at jeg kan presse dem hele vejen rundt. Det er mit mål. Og så selvfølgelig at forsøge at være den første af Invitation Only-bilerne. Men det kan også blive svært, for jeg tror, at Seaterne bliver skrappere end de var i første løb.”

Mens Jens Ole Mathiesen fra tidligere løb kender sin BMW M3 ganske godt på Padborg Park, har Kasper Jensen ikke haft lejlighed til at køre på banen i sin BMW 320i E46.

”Det er første gang, at jeg er i sådan en bil på Padborg Park, så der er ikke nogen tvivl om, at det bliver en hård weekend. Derfor er det vigtigt, at vi får brugt vores to træninger flittigt til at få prøvet det af, vi har planlagt, inden det går løs med tidtagningen,” siger Kasper Jensen.


Kasper Jensen skal kæmpe mod forhjulstrækkere som her Michael Carlsen.
(Foto: Christina Kronborg / Anders Molin)

”Der er ikke nogen tvivl om, at vi nåede længere og længere med bilen på Jyllandsringen, og herfra har vi fået nogle erfaringer, som vi kan tage med. Men de to baner er ikke ens, så der er nogen ting, som er anderledes. Det er nogle opsætningsmæssige ting, men selv om jeg puttede bilen i sandkassen ved det første løb i år, så burde jeg efterhånden være blevet lidt mere fortrolig med den.”

For Kasper Jensen er der dog ingen tvivl om, hvad målsætningen for den kommende weekend er.
”Mine forventninger er at være med i top 3 i privat cuppen, men det sværeste bliver at slå forhjulstrækkerne, for Padborg Park er traditionelt en bane, der er rigtig god til de forhjulstrukne biler,” siger Kasper Jensen. ”Men hvis jeg ikke troede på, at jeg kunne slå dem, så ville jeg ikke tage af sted.”

JM Racing

Læs mere om:
  • Jens Ole Mathiesen
  • Kasper Juul Jensen
  • JM Racing
  • Padborg Park
  • 24/05/09 - Padborg Park - Special Saloon
  •