Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Christian Bakkerud:
Dyr straf efter fantastisk DTM løb

DTM 
18/05/09 

DTMEgentligt burde Team Kolles køreren Christian Bakkerud være glad og tilfreds, efter at have presset biler langt bedre end sin egen i sit første DTM løb på Hockenheim. En fantastisk start betød, at han kom fra de bagerste placeringer op i midtfeltet. Men fra at ligge på en flot 10. plads, betød en hastighedsoverskridelse på 1 km i timen i pitten, at han i stedet måtte acceptere en straf, og ender således på DTM løbets 14. og dermed sidsteplads.
 

Løbet blev vundet af danske Tom Kristensen, efter en flot kamp om føringen med Matthias Ekström og den regerende mester Timo Scheider.

”Det kunne være gået bedre, ” forklarer Bakkerud. ”Jeg lavede ikke nogle fejl, men materiellet svigtede desværre. Fra at ligge på 10. pladsen, og presse 2008 bilerne, så betød en forkert indstillet pitstop restriktor at jeg kørte 81 km i timen i pitten. Det er 1 km for hurtigt, så jeg fik en Drive Through straf, som betyder at jeg skal køre igennem pitten med lav hastighed, mens feltet kører forbi for fuld fart. Det gik faktisk ret godt, lige indtil det andet obligatoriske pitstop.”


(Foto: Motioncompany)

Det var også første løb i den nybyggede Audi A4 DTM racer, som dog er bygget efter 2007 reglementet, og er således blandt de ældste biler i feltet. Men det forhindrede ikke Christian i at køre 0,5 sekund hurtigere end de 2008 biler, der vandt mesterskabet sidste år. Der er dog visse ting som den tidligere formelkører skal vænne sig til.

”Den er varm! Jeg er vant til at køre i åbne biler, denne her er godt nok blandt de varmere. Det skal jeg lige vænne mig til. Det hjalp heller ikke, at den blæser der skulle give mig frisk luft, desværre ikke virkede. Så det er noget vi lige skal have kigget på”

”Generelt set fungerede bilen ret godt, og jeg pressede på de biler som er bedre end min. Men vi har stadig noget at lære, både om bilen og om hvordan vi passer på dækkene. Men det er en fed bane, og heldigvis skal vi køre her igen i denne sæson.”


(Foto: Motioncompany)

En af de kørere som Christian formåede at holde bag sig indtil han skulle aftjene sin straf, var Team Kolles teamkammeraten Tomas Kostka:
”Han har kørt to sæsoner i en DTM bil næsten magen til den teamet kører i nu i det tjekkiske mesterskab, men jeg formåede trods dette at holde ham bag sig. Forskellen i erfaring var ikke det afgørende, jeg har kun testet med DTM bilen tre gange, mens Kostka har kørt med den i to år.”

”Så alt i alt er jeg ret godt tilfreds, og glæder mig til det næste løb på Lausitzring.”

”Det næste løb bliver DTM løbet på Lausitzring, det er en bane jeg kender. Den har jeg et godt forhold til. Siden venter 24 timers løbet på Le Mans i Team Kolles Audi R10. Det glæder jeg mig helt vildt til, ” slutter Bakkerud.

Aslak Vind
Press Officer
Christian Bakkerud


Læs mere om:
  • Christian Bakkerud
  • Hockenheim
  • 17/05/09 - Hockenheim - DTM
  •