Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Tom K vandt DTM-drama

DTM 
18/05/09 

DTMTom Kristensen vandt åbningsløbet i årets DTM-serie, da han i sin Audi A4 sejrede på Hockenheim foran sidste års mester, Timo Scheider. Danskeren havde ellers indstillet sig på en yderst tilfredsstillende andenplads, da den førende holdkammerat Mattias Ekström to omgange før afslutningen blev ramt af en punktering.
 


(Foto: Audi Motorsport)

”Så kan alt vist ske,” sagde Kristensen, da han i målet blev bedt om at analysere åbningsløbet.

”Jeg har aldrig haft Hockenheim som favoritbane, heller ikke før mit meget omtalte crash for to år siden. Derfor er jeg altid kommet lidt skævt i gang med en DTM-sæson og har måttet forsøge at indhente det tabte, når feltet ramte de baner, der traditionelt ligger bedre til mig, for eksempel Oschersleben, Brands Hatch og Zandvoort. Derfor er jeg super lykkelig for sejren, selv om der ingen tvivl skal være om, at Ekströms havde fortjent den 100 procent. Han kørte et fantastisk, fejlfrit løb, men har åbenbart ramt nogle vragdele fra en af de andre biler til sidst. Jeg var så koncentreret om at holde Scheider bag mig, at jeg næsten ikke kunne tro det, da jeg pludselig så Mattias foran mig. Jeg kom forbi uden problemer, og heldigvis forsøgte Scheider ikke et eller andet overilet angreb til sidst, selv om hans bil så ud til at have en bedre balance. Jeg døjede med overstyring gennem det meste af løbet, så midtvejs havde jeg faktisk gerne solgt løbet for en andenplads. Det var 39 lange omgange, men jeg lavede heller ikke nogen fejl, der tillod Scheider at komme forbi.”


(Foto: Audi Motorsport)

For Kristensen var sejren ekstra velkommen, fordi den afsluttede en periode på over to år uden DTM-gevinst:
”Mit crash i 2007 kostede så mange løb, at jeg efter mit comeback mere skulle støtte mine medkørere hos Audi end tænke på egne chancer. Sidste år burde jeg have vundet et par løb efter pole position, men var rimeligt uheldig med at blive ramt af to gange regnvejr på tørvejrsdæk. Det er den slags, man som kører sagtens kan forklare sig ud af, men når folk ser på resultatlisterne, er det ikke så logisk. Derfor er jeg vildt glad for sejren, især fordi det er min afskedssæson i DTM. Men måske er det lidt karma over det, for Ekström vandt for tre år siden på Brands Hatch, da jeg måtte udgå fra sikker føring kort før mål.”


(Foto: Audi Motorsport)

For Audi blev løbet trods svenskerens uheld en stor triumf. Der var Audi’er på de fire forreste pladser, og hele tre af konkurrenten Mercedes’ trumfkort gik pointløse fra Hockenheim. 2005-mesteren Gary Paffett ramte først oversatset en konkurrent, der fik frontkåben på britens bil til at løsne sig og hamre ned i teamkollegaen Ralf Schumacher. Desuden måtte canadieren Bruno Spengler udgå fra en topplacering, da han løb tør for benzin.

”Det var en god start for os. Efter mange test i foråret har vi til sidst fået styr på vores nye 2009-Audi’er, og vores et år gamle biler i feltet var også med helt fremme. Men vi ved også, at Mercedes kommer stærkt tilbage. Sidste år var vi lige så dominerende på Hockenheim, og blot to løb efter havde Mercedes hentet os. Det peger på, at vi får det mest lige mesterskab i mine seks år i DTM, og så luner ti point på Hockenheim rigtig meget,” vurderer Tom Kristensen.


(Foto: Audi Motorsport)

Resultat af DTM-løb på Hockenheim:
1: Tom Kristensen, Audi 2009, 39 omg.
2: Timo Scheider, Audi 2009, +0,353 sek.
3: Oliver Jarvis, Audi 2008, +4,450 sek.
4: Markus Winkelhock, Audi 2008, +10,840 sek.
5: Paul di Resta, Mercedes 2009, +21,832 sek.
6: Maro Engel, Mercedes 2008, + 24,977 sek.
7: Mattias Ekström, Audi 2009, +36,730 sek.
8: Jamie Green, Mercedes 2008, +46,347 sek.

Stillingen i mesterskabet:
1: Tom Kristensen, Audi, 10 p.
2: Timo Scheider, Audi, 8 p.
3: Oliver Jarvis, Audi, 6 p.
4: Markus Winkelhock, Audi, 5 p.
5: Paul di Resta, Mercedes, 4 p.
6: Maro Engel, Mercedes, 3 p.
7: Mattias Ekström, Audi, 2 p.
8: Jamie Green, Mercedes, 1 p.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
 • Tom Kristensen
 • Hockenheim
 • 17/05/09 - Hockenheim - DTM
 • Hockenheim - fri træning
 • Hockenheim - kvalifikation (opdateret)
 • Hockenheim - løbsresultat (0pdateret)
 • Hockenheim - warm up
 • Tom K i forreste række i DTM-åbner
 • Tom K i sidste sæson
 • Tom K kører sin sidste sæson i DTM
 •