Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rallycross

Frisk rookie i Rally Cross mistede gearene

Rallycross 
17/05/09 

Motorsport Nordjylland (MNJ) har til 2009-sæsonen fået mange nye kørere i Rally Cross (RC), hvor flere har taget springet fra Folke Race (FR). Blandt førsteårs-deltagerne (rookie) er Michael Andersen i den serienære 1,6 liters Citroën Saxo VTS.
 

Rookierne får deres debut på MNJ-hjemmebane søndag d. 17. maj, når motorklubben blænder op for den traditionsrige dansk/tyske vennefight i Int. Rally Cross Himmerland. Teamchef og far, Svend Erik Andersen, fortæller om bil- og konkurrenceskiftet:


Michael Andersen (t.v.) kørte frontresultater hjem i Folke Race med sin veltjente Ford Escort.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Sidste år fik jeg mulighed for at købe 2 RC-biler på Sjælland. Det var herefter hensigten, at knægten og jeg skulle fighte nogle drabelige dyster i Rally Cross. Indledningsvis er projektet dog blevet amputeret lidt, fordi jeg blev lidt for modig under en træning, hvorefter der skete nogle kosmetiske forskydninger på karosseriet.


Michael Andersen har testet den renoverede gearkasse i Citroën Saxo VTS’en på MNJ’s motorsports-stadion.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Svend Erik Andersen har kørt Folke Race gennem flere år, og bruger aktiviteten til at koble lidt af fra en travl hverdag i lastbil-branchen. Sønnen Michael startede først op i 2007, men har fremvist et flot talent for banesport på løst underlag.

- I 2008 deltog jeg i DM-serien for Folke Race på MNJ’s klubhold, oplyser Michael Andersen. – I al beskedenhed scorede jeg en sammenlagt 10. plads individuelt i Klasse 1 (auktionspris 5.000 kr.). Samtidig var jeg med til at vinde sølv for klubhold til MNJ. På et tidspunkt lå jeg således oppe på en samlet sjetteplads, men havde ikke helt held i sprøjten tur i efterårets slutspurt.


Michael Andersen er godt tilfreds med skiftet il Rally Cross.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

DM-premieren i Klasse 5 - for serienære 1,6 liters racere - foregik på EM-stadionet i Estering lidt uden for nordtyske Hamborg.

- Vi havde arbejdet hårdt for at få Michaels racer finjusteret til 2009-sæsonen, fortsætter Michael Andersen. - Forarbejdet bar heldigvis god frugt med hurtigste tid i klassen under kvalifikationen. Herefter gjorde gearkassen desværre knuder, idet andet og tredje gear efterhånden forsvandt. Under disse betingelser var jeg meget godt tilfreds med en 5. plads i RC-debuten.


Svend Erik Andersen har arbejdet hårdt for at få sønnen Michaels RC-projekt på skinner i Klasse 5.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

I mellemtiden er gearkassen blevet renoveret grundigt, og familien Andersen melder derfor alt klappet og klar til indsatsen på MNJ-hjemmebanen i Nysum. En af de skrappeste konkurrenter bliver klubkammeraten: Claus Østedgaard, som til 2009-sæsonen er skiftet fra Rover til Citroën Saxo, hvilket blev fejret med en toer i DM-premieren på Estering.

Int. Rally Cross Himmerland kan desuden præsentere en ny deltagerrekord med 115 danske/tyske RC-teams på startlisten. Heraf er der 15 kørere i den danske Klasse 5. Michael Andersen og Claus Østedgaard skal derfor stramme elastikkerne for at hjemkøre vigtige DM-points.

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Nysum
  • 24/05/01 - Nysum - Rallycross
  •