Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

En våd DTM debut for Bakkerud

DTM 
16/05/09 

DTMDet blev en våd debut for Christian Bakkerud, da han fredag kørte sine første meter i sin DTM racer ved sæsonpremieren på Hockenheim. Samme dag modtog han sin helt nybyggede 2007 Audi A4 DTM bil, og eftersom den traditionelle fredagstræning er afskaffet, så måtte danskeren i stedet anvende den nye 30 minutter lange roll out session, for at sikre sig at den nye bil fungerede som den skulle.
 

DTM serien består i år af Christian Bakkerud i sit første år i serien, samt Tom Kristensen i sit nu definitivt sidste år i serien. Første løb foregår i denne weekend på den tyske Hockenheim bane, men et voldsomt uvejr som åbnede for himlens sluser fredag, betød at Bakkerud der skulle foretage en 5 omgange lang funktionstest af den netop leverede Audi A4 DTM racer, måtte bevæge sig med største forsigtighed rundt på banen.


(Foto: Mandy Martin-Rost)

Team Kolles har tre kørere i DTM serien i år. Eftersom teamet kun rådede over to biler, efter et uheld under den sidste testsession, så valgte Audi Sport at bygge en helt ny racer til teamet, dog stadig over det restriktive tre år gamle 2007 reglement. Denne nye racer kommer Christian Bakkerud til at køre i hele DTM serien.

Sidste år kom der mere end 170.000 tilskuere til DTM løbet på Hockenheim, så danskeren ser virkeligt frem til den store oplevelse.

Hvilke muligheder har du med en tre år gammel DTM racer, i det hårde felt?


(Foto: Mandy Martin-Rost)
”Det er klart at man selvfølgelighed har en chance, især hvis det begynder at regne. For så er det køreren frem for materiellet det kommer an på. Men pole og topplaceringer bliver det ikke til, dertil er udviklingen af de nyere biler gået for stærkt.”

”Men jeg forventer at jeg i min tre år gamle bil i starten kommer til at kæmpe med 2008 bilerne. Det bliver dog svært efterhånden som mine dæk bliver slidte, de nyere biler er langt bedre til at passe på dækkene. Det er et læreår for mig, og jeg tager det som det kommer. Jeg glæder mig virkeligt til at komme i gang!”

Hvad kan du sige om banen Hockenheim ring?
”Hockenheim er en medium downforce bane, med både hurtige og langsomme sving. Derfor er bilen sat til begge dele. Det er en spændende bane, med gode afkørselsarealer, som tillader at man kan kæmpe om placeringerne. DTM serien er en ret fysisk serie, og det har jeg savnet siden min gokart tid. Man skal naturligvis respektere hinanden, og at de førende kæmper om mesterskabet og sejre. Men begynder man at skubbe lidt til hinanden i en formelbil, så ryger man om på låget. Med en DTM bil kan man godt udfordre hinanden, og kæmpe tæt om placeringerne.”

Hvilke chancer forventer du at have i år?
”Jeg har set video med løbene fra sidste år, og her havde Team Kolles kørerne Katherine Legge og Christijan Albers virkelig en kamp for at komme længere frem end de sidste fire placeringer. Husk på at Albers ikke er nogen dårlig kører, han blev nummer 2 i det samlede mesterskab sidste gang han deltog for Mercedes. Men sidste år kunne hverken Albers og Legge kæmpe om mere end de sidste fire placeringer, sammen med de andre ældre biler.”

Hvad er din samlede målsætning i DTM serien i år?
”Min målsætning er at lære serien at kende, lære bilen at kende. Det er klart at vi med en tre år gammel bil ikke kan kæmpe med i front, men der er mange andre kørere har imponeret i de ældre biler. Der er mange nye ting jeg skal lære, for eksempel skal jeg til at lære at gennemføre pitstops under løbet, blive i bilen og have skiftet alle 4 hjul. Det har jeg aldrig prøvet før. Så min målsætning er at blive den hurtigste Team Kolles kører blandt de tre, og så kæmpe med de nyere 2008 biler”

Nu er formelsporten et lukket kapitel, og du kører nu DTM biler og Le Mans. Hvordan føles det?
”Jeg er rimelig glad for at jeg har taget dette skridt. For mig var det ikke et valg, da jeg var tvunget grundet min skulder. Men nu er min karriere DTM og Le Mans, og her er nogle rigtigt dygtige kørere. Valget af DTM serien betyder virkeligt at der er faldet en sten fra mit hjerte. I formelbiler fokuserer man altid på Formel 1. Men der er kun 20 mennesker i verden der kører Formel 1. der er altid et enormt pres for at komme i Formel 1. Nu kører jeg DTM og sportsvogne, og her vil det jeg gerne skabe mig en karriere. Og jeg glæder mig virkeligt til at komme i gang”

Tidsplan for DTM løbsweekenden på Hockenheim:

Lørdag:
08.45 – 11.15 Fri Træning
13.35 – 14.22 Kvalifikation

Søndag:
09.35 – 10.05 Warm up
14.00 – 15.13 Løb

Aslak Vind
Press Officer
Christian Bakkerud


Læs mere om:
  • Christian Bakkerud
  • Kolles
  • Hockenheim
  • 17/05/09 - Hockenheim - DTM
  •