Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Tom K kører sin sidste sæson i DTM

DTM 
15/05/09 

DTM

  • Audi køreren vil fokusere på prototyper fra 2010
  • Imponerende DTM statistik med 16 podiepladser
  • Danskeren har stadig kun én ambition: ”Jeg kører efter titlen”

 

Når sæsonen starter på Hockenheim på søndag, vil Audi køreren Tom Kristensen sætte spurten ind i DTM: Danskeren forlader nemlig DTM efter løbsfinalen i oktober for at fokusere på sin store passion, nemlig prototyperne. De rekord mange sejre alene i Le Mans gør ham nemlig til verdens mest succesrige kører i denne særlige disciplin.

Når Tom Kristensen forlader paddocken har han været medlem af DTM familien i mere end et halvt årti, og har i dén grad sat sit fingeraftryk på den mest populære af touring car serierne: 7 pole positions, 16 podiepladser og 3 sejre er det imponerende resultat, men den danske Le Mans helt ønsker ikke at lade det blive ved det:
”Det har været en svær beslutning at tage, men nu er det endegyldigt,” siger han. ”Fra nu af vil jeg give den fuld gas og kæmpe om titlen. Mit personlige DTM sprint starter i denne weekend i Hockenheim.”


(Foto: Audi Motorsport)

Selvom Tom Kristensen har haft stor succes i DTM, har det altid været prototyperne han har brændt for. ”Det at dele cockpit med andre, og arbejde tæt sammen om et optimalt setup og kæmpe sammen om sejren på en unik bane – dét er simpelthen af så stor betydning for mig,” lyder det begejstret fra Tom Kristensen. 8 gange, flere end nogen anden kører i verden, er den 41-årige dansker kommet først over målstregen i det legendariske 24 timers løb Le Mans, senest i sommeren 2008 i en Audi R10 TDI. ”Det at Audi har givet mig muligheden for at konkurrere i to så forskellige typer motorløb i verdensklasse er et virkelig stort privilegium, som jeg har sat virkelig stor pris på,” siger Kristensen.

Kristensen holder meget af balance akten mellem DTM og Le Mans, da det giver ham mulighed for at vise sin – formentlig unikke - alsidighed i at køre forskellige racerbiler. Men hvis man spørger om hans personlige favorit, er hans altid diplomatiske svar: Le Mans er det største og vigtigste løb for ham, mens DTM er den største og vigtigste løbs serie.
”DTM har været en helt fantastisk periode i min karriere, jeg har oplevet utrolig meget og fået lov til at arbejde sammen med nogle helt fantastiske mennesker,” siger familiefaderen til 3, når han tænker tilbage på de sidste par år.

”Jeg har haft mange samtaler med Tom om hans fremtid, og selvfølgelig respekterer jeg hans ønske om at koncentrere sig om prototyperne,” siger chefen for Audi Motorsport Dr. Wolfgang Ullrich. ”Når han stopper mister DTM ikke kun en hurtig kører, som altid kandiderer til en podieplacering, men også en stor sportspersonlighed, som i høj grad nyder respekt blandt både konkurrenter og fans pga. sin altid fair og venlige natur. Nu kigger vi sammen frem mod 10 spændende DTM weekender.”

Allerede inden starten af DTM sæsonen har Tom Kristensen årets første store sejr bag sig: Sammen med Dindo Capello og Allan McNish vandt han 12 timers løbet på Sebring i marts, og det i Audi R15 TDI’s jomfruløb. I midten af juni er ambitionen at trække sig sejrrigt ud af Le Mans for 9. gang i den nyudviklede diesel racer.

Pia Steengaard

Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  •