Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

Rutsjebane eller racerbane?

Advan Cup 
15/05/09 
Yokohama

Det viste sig at være en weekend med op- og nedture, da Team Point-S deltog i Åbningsløbet på FDM Jyllandsringen i den forgangne weekend.
Efter sit comeback til Advan Cup i den første weekend i maj, var Kim Lund optimistisk omkring mulighederne til Åbningsløbet. På trods af 40 kilo succesballast i bilen mente hverken kører eller team, at en top-fem placering var urealistisk.
 


Først blev den hvide 307'er brugt i træningen.
(Foto: Gripping Media)

Men allerede i lørdagens fri træning dykkede humørkurven voldsomt:
"Motoren eksploderede", lød det fåmælt fra Kim, mens han og mekanikerne besigtigede skaderne i teltet.
Det viste sig at være umuligt at reparere, så der blev sendt en stafet tilbage efter den sorte 307'er, som Niels Ole Andersen deltog med i den første løbsweekend. Med accept fra de øvrige kørere, kunne Kim fortsætte weekenden i denne bil.


Siden blev den sorte taget i brug.
(Foto: Gripping Media)

Tidtagningen var dog ikke helt optimal. "Undervognen passer mig ikke", fortalte Kim, men som så mange gange før, er der ikke langt fra problem til løsning. Lørdag aften var heldigvis lang, så der blev byttet undervogn på de to biler. Tiden, der blev sat, rakte kun til 8. pladsen, så der var plads til forbedringer i søndagens første løb.

Desværre nåede Kim aldrig at køre sig op i rækkerne, da søndagens første løb blev startet. Allerede på opvarmningsomgangen kørte bilen helt forkert, for til sidst at gå ud på gridden. Skuffet blev Kim skubbet tilbage i pitten. "Det er noget med tændingen", kunne teamchef Bo Stentved konstatere. "Det er en fejl, vi ikke har set før på den motor, så nu må vi se, om det kan laves."

Heldigvis lykkedes det at få bilen køreklar til weekendens sidste heat, og motivationen var tydeligvis til stede hos køreren, der nu skulle starte bagerst. Allerede på løbets første omgang blev de første fire biler overhalet, og stilen blev holdt helt til det ternede flag, hvor Kim sikrede sig 4. pladsen. Det blev til en lang række overhalinger, uden dog at lave en eneste bule i bilen.


På trods af tekniske drillerier lykkedes det i sidste løb at levere et flot resultat.
(Foto: Gripping Media)

Efterfølgende var Kim Lund da også tilfreds med sin egen indsats. "Da bilen endelig kunne køre, gik det jo helt som det skulle. Det er bare brandærgerligt, at vi har brugt så meget tid på at skrue i stedet for at køre i denne weekend, men sådan er motorsport jo også til tider."

Med to uger til næste løb på Padborg Park er der heldigvis tid til at få bygget en ny motor og byttet undervognen tilbage til den hvide 307'er. "Jeg vil også mene, at vores uheldskvote er nået for i år, så nu må det være en andens tur", tilføjer Kim.

Team Point-S

Gripping Media ApS

Læs mere om:
 • Kim Lund Johansen
 • Team Point-S
 • Jyllandsringen
 • 10/05/09 - Jyllandsringen - Advan Cup
 •  
   

  Advan Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her