Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car SP4

Skuffende åbningsløb

Special Saloon Car
SP4 

15/05/09 

Porsche køreren Andreas Kjærgaard havde sådan glædet sig til at komme igang igen efter en lang vinterpause, men Åbningsløbet på Jyllandsringen skulle vise sig at blive en stor skuffelse.
 

1. tidtagning gik sådan set nogenlunde, men manglede dog noget fart. Kunne mærke at der ikke rigtigt var noget grip i svingene. Den ville konstant skride ud med bagenden, og bremsefordelingen var også helt hen i vejret. Den bremsede stort set ikke på baghjulene. Desuden kunne jeg mærke at den manglede trækkraft oppe i de høje omdrejninger, som på sådan en V8 er over ca. 5500 omdrejninger! (Er jo nærmest tomgang på f.eks. Klostermans BMW..). Trods de store problemer, endte jeg alligevel ca. midt i feltet, som jeg efter omstændighederne, sådan set var OK tilfreds med.


(Foto: Motorsporten.dk)

I pausen mellem 1. og 2. tidtagning, fik vi skruet lidt på den, og prøvet et andet setup. Det hjalp faktisk en del. Jeg kunne bremse noget senere, og der var også mere styr på bagenden. MEN nu gik motoren død allerede ved ca. 5000 omdrejninger, og begyndte at sige ubehageligt "dyre" lyde. Klak klak klak..
"Åh nej" tænkte jeg bare. "sig det er løgn, ikke et plejlleje igen!! Jeg fik den stille og roligt kørt i pit, og turde ikke at starte den igen. Så den blev hurtigt læsset på traileren, og kursen sat mod Esbjerg. Fik motoren åbnet, og konstateret at der var knækket en ventilfjeder. Jeg må være født under en heldig stjerne, for der ikke var sket nogen som helst skade på hverken stempel, ventil eller noget."

Er netop nu blevet færdig med at skifte fjederen, og har fået startet motoren op igen og det hele. Den kører bare nu, så der er hermed meldt klar til Padborg Park på næste lørdag.

Jeg ser virkeligt frem til denne weekend. I mellemtiden skal vi have undervognen udmålt og cornervejet osv. Er nemlig aldrig blevet gjort før!! Så har ingen anelse om hvordan hjulene egentligt står, udover at der er ét i hvert hjørne!! Jeg har sat en specialist på sagen, og forventer at få noget mere fart i den. Det er jo som bekendt ikke nok at kunne køre hurtigt når det går ligeud. Men det er til gengæld en diciplin den klarer helt godt!!

Andreas Kjærgaard
SSC SP4
nr. 407


Læs mere om:
  • Andreas Kjærgaard
  • Jyllandsringen
  • 10/05/09 - Jyllandsringen - Special Saloon
  •