Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans Series

Hvorfor blev 4 teams diskvalificeret på Spa Fancorchamps?

Le Mans
Series 

14/05/09 

I søndags blev der kørt 1000 kilometer Le Mans Series løbet på Spa Francorchamps, men ved den tekniske kontrol efter løbet diskvalificerede banens officials og ACO, hele 4 biler inklusiv den dansk tilmeldte Barazi-Epsilon Zytek.
Situationen omkring diskvalifikationen virker udefra set en smule besynderligt.
 

Samtlige 4 biler er diskvalificeret fordi de ikke, da de kom i mål, overholdt det tekniske reglement.
Alle 4 biler havde under løbet været indblandet i slagsmål på banen og i den forbindelse blev bilerne skadet og reparationerne af de skader blev ikke godkendt efter løbet.

Racing Box Lola'en punkterede på et bagdæk kort før slutningen på løbet, og i den forbindelse blev motorcover med baglygter skadet. Bilen humpede tilbage til pitten og fik skiftet hjul, men motorcoveret blev ikke repareret.
Efter løbet er bilen diskvalificeret fordi den ikke kørte med korrekt lygteføring.

Lignende ting er gældende for de andre diskvalifikationer, og det er lidt betænkeligt at man kan diskvalificeres fordi man ikke krydser målstregen med korrekt lygteføring.

Det betænkelige ved diskvalifikationerne er, at man kan udelukkes på grund af følgerne af et race-uheld der har ødelagt en eller flere af lygterne på bilen.
Den tanke kan føre til mange forskellige scenarier, jeg vil blot påpege det betænkelige i ACO's måde at forvalte reglerne på!

Vejgaard

Læs mere om:
  • Juan Barazi
  • Barazi-Epsilon
  • Spa-Francorchamps
  • 10/05/09 - Spa-Francorchamps - Le Mans Series
  • Spa Francorchamps - 1000 km. løb - efterspil
  •