Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

66 år og 'still going strong'

Advan Cup 
13/05/09 
Yokohama

Anders Christensen scorede gode point
Advan Cup køreren Anders Christensen kørte ved 'Åbningsløbet' på Jyllands-Ringen sin anden løbsweekend med nye Peugeot 307 racer, og han er tydeligvis ved at finde sig godt tilrette i den tidligere DM vinderbil fra 2008, som han har købt af Kent Iversen.
 

Med erfaringerne fra den første løbsweekend i bagagen, var Anders optimistisk inden han skulle på banen første gang i lørdagens fri træning. Der kørte han 5. hurtigste tid, han var kun 0,856 sekund fra feltets hurtigste kører, og var rimelig godt tilfreds med både bilen og tiden.


(Foto: Motorsporten.dk)

I den efterfølgende tidtagning blev tempoet i Advan Cup klassen skruet noget i vejret, men alligevel kunne Anders her rykke lidt tættere på klassens hurtigste kører, tidsforskellen var nu 0,765 sekund - men trods forbedringen i tiden rakte det 'kun' til en startplacering som nummer 7.

Det var ikke lige den fødselsgave han havde ønsket at give sig selv, Anders blev nemlig 66 år i lørdags, men var der lidt skuffelse over startplaceringen, så var der tilgengæld stor jubel i pitteltet da fødselsdagslagkagen kom på bordet - den var nemlig prydet men et flot billede af Anders' racer.(Foto: Motorsporten.dk)

Søndagens første løb i Advan Cuppen blev en lang tæt duel mellem kørerne fra 3. til 7. pladsen, hvor placeringerne skiftede flere gange hen over de 10 omgange løbet strakte sig over, de krydsede alle målstregen inden for 3,6 sekund, men desværre for Anders med ham på den bagerste af pladserne.
7. pladsen indbragte Anders 9 point til mesterskabet.

Det andet løb startede Anders fra 7. pladsen, og igen var alle 10 omgange en lang og tæt kamp mellem kørerne i midterfeltet. Anders vandt et par placeringer i den første del af løbet, men måtte afgive dem igen i den sidste del, med det resultat at han kørte over målstregen son nummer 8.
For at vise hvor tæt midterfeltet er i år, var tiden fra nummer 4 til 8 under 2 sekunder!
8. pladsen indbragte Anders 8 point.


(Foto: Motorsporten.dk)

Når man lægger weekendens samlede score på 17 point sammen med de 11 point Anders har scorede i løbene ved Ferrari Weekenden kommer Anders Christensen op på ialt 28 point, hvilket placerer ham på en 9. plads i mesterskabet efter de 4 første afdelinger ud af de ialt 16 der skal køres.

"Med erfaringerne fra de to løbsweekender, ved vi nu hvad der skal justeres, for at vi kan få bilen til at stå bedre fast" - udtaler Anders Christensen - "når jeg så lærer bilen endnu bedre at kende, skal tiderne nok komme ned."

"Hvis køreren ville være lidt mere vaks, og de andre holde lidt til højre, så ska' I bare se!" - slutter alderspræsidenten i Advan Cup klassen med et grin.
Der er ingen tvivl om at trods alderen, har Anders bevaret humøret, og glæden ved at køre racerløb.

Næste gang Anders Christensen og de øvrige deltagere i Advan Cup mesterskabet skal på banen bliver i forbindelse med Padborg Open den 23. og 24. maj på Padborg Park.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
 • Anders Christensen
 • Jyllandsringen
 • 10/05/09 - Jyllandsringen - Advan Cup
 •  
   

  Advan Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her