Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

MC-Basen Super Challenge

Super sæsonstart med 2 podieplaceringer

Super
Challenge 

12/05/09 

MC-Basen Super ChallengeSå kom weekenden hvor vi endelig skulle i gang med årets udgave af SuperChallenge. Vi var i teamet godt spændte, da vi ikke har kørt mod konkurrenterne på den nye Suzuki GSXR 1000K9.
 

Det skulle dog vise sig at vi var med helt fremme i begge kvalifikationer. Lørdag morgen i kval. 1 var vi nr. 1 lige til sidste minut, men mistede pole lige på målstregen. Banen var dog glat og fedtet, så tiderne lå ikke i det tempo de skulle og dermed kunne alt forandres til kval 2. Kval 2 blev også anderledes. Der blev sat mere tempo på, som også satte nye krav til grejet, vi begyndte at få noget ubalance i cyklen og problemer med motorstyringen, noget som vi kom til at døje med hele weekenden, men som vi allerede har en ide til hvordan vi løser. Jeg blev 2er i den næste og sidste kval, kun 8/1000 sek. efter Steven Thirsgaard.

Det var fedt at være med helt fremme, vi var dog ikke helt tilfredse med hvordan cyklen kørte, men vi mangler nogle kilometer på den for at kunne finde ud af hvordan den reagere. Jeg er dog ikke det mindste i tvivl om at det er det rigtige allerede at sætte den ind. Vi kunne også havde valgt at starte på den gamle, men så bliver den nye aldrig kørt ind!!!! lidt af et dilema.

Vi var godt med fra starten af løb 1, var nr. 3 ud af 1 sving og så satte jagten ellers ind. Jan Jespersen var 1 og Steven 2. Steven manglede tempo og Jan fik lavet et hul, jeg kæmpede for at komme udenom ham en 3-4 omgange. Jeg måtte dog slippe Steven og lå alene i ingenmandsland, havde 3 sek. ned til nr. 4. Vi havde lavet nogle ændringer til løbet, pga. den ubalance vi havde i cyklen og måden som motorstyringen virkede på, det var dog ikke alt sammen godt og gjorde at jeg havde svært ved at bremse cyklen ordentlig ned, samtidig med at jeg gled over bagenden i svingene.. Jeg lavede flere små fejl og Steven forsvandt ud i det fjerne. Jeg kom dog i mål på en fin 2 plads, da den førerne Jan Jespersen væltede.


(Foto: Morten Kimer Hansen)

Jeg var ikke helt tilfreds med cyklen og heller ikke med de småfejl jeg selv lavede.

Vi fik lavet lidt ændringer på cyklen og fundet ud af hvor jeg tabte tid på banen og var nu klar til dagens sidste løb.
Min start var ikke helt ok og jeg var 5er i sving 1, dog fortrøstningsfuld. på 4-5 omgang var jeg på 3 pladsen og mit tempo var bedre end i løb 1, vi havde dog desværre bare den samme ustabilitet i cyklen. Jeg kørte et hurtigere løb og med en meget bedre chauffør indsats, men uden at kunne komme ind i kampen om bedre placering. Blev nr. 3.


(Foto: Morten Kimer Hansen)

Så samlet kom vi hjem med 2 podieplaceringer og er samlet nr. 2 i mesterskabet efter Steven Thirsgaard. Efter omstændighederne er vi godt tilfredse, men er ikke i tvivl om at vi skal forbedre os. Vi arbejder videre med cyklen i denne uge og trimmer chaufføren.

Harding Racing / Team Suzuki Danmark


Læs mere om:
  • Thomas Harding Nielsen
  • Jyllandsringen
  • 10/05/09 - Jyllandsringen - Super Challenge
  •