Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Udmærket sæsonstart for Jason

Danish
Touringcar
Challenge 

12/05/09 

Kvalifikationen til årets åbningsløb i Danish Touringcar Championship på Jyllands-Ringen den 10. maj, gav positive indikationer for hvordan søndagens afdelinger af mesterskabet kunne komme til at udforme sig for Team Bygma Jason Watt Racing.
 

”Jeg var godt tilfreds med at køre 4. bedste tid, da jeg faktisk ikke syntes at bilen kørte helt perfekt, så jeg vidste at gutterne kunne finde et par tiendedele her og der i løbet af aftenen, når der skulle skrues på bilen” sagde en fortrøstningsfuld Jason.


(Foto: Tommy Hostrup Galskjær)

Den hvide Seat holdt 4. pladsen fra start til mål i heat 1, hvor Jason det meste af løbet havde Henrik Lundgaards bagklap til at fylde hele sin forrude. Bagfra pressede Jan Magnussen på uden dog at være i stand til at sætte et seriøst angreb ind. Dramatikken omkring løbet skulle vise sig at opstå efter løbet, da en konkurrent nedlagde en protest som omhandlede at Jason angiveligt skulle ha kørt ud på banen til løbet, efter at den røde lampe var blevet tændt i pitlane. Jason kørte dog kun ud af pitten efter at være blevet vinket frem af løbsofficials, og straffen blev derfor en bøde frem for en udelukkelse fra heatet.


(Foto: Tommy Hostrup Galskjær)

Ud over at dagen skulle byde på race af bedste klasse, så var der også en masse VIP gæster der skulle underholdes og bespises i Team Bygma Jason Watt Racing’s telt. Der var et stort rykind af gæster der i motorsportens tegn skulle have en god dag på Jyllands-Ringen. Og de fik helt sikkert valuta for pengene med de meget spændende løb der blev leveret.


Masser af VIP gæster hos Jason Watt
(Foto: Tommy Hostrup Galskjær)

Grid show forud for 2. heat blev et stort tilløbsstykke, hvor det ikke tog mange minutter før Jasons bil var helt forsvundet i mængden af mennesker der gerne ville have autografer.


....og det er ikke en "Find Holger" bog
(Foto: Tommy Hostrup Galskjær)

Selve løbet blev dog ingen succes, da Jason måtte kæmpe med en sivepunktering på højre forhjul. Starten var ellers lige ved at blive lidt for spændene, da jan Magnussen og Jason på første omgang byttede lidt lak ned mod sving 3. ”Jeg gik efter et lille hul som Jan lukkede en smule sent og det var ved at ende i tårer for os begge. Han stod lidt på tværs, mens jeg forsøgte at styre uden om den flagpost som han var ved at presse mig ind i på indersiden. Efter vi begge har set billedet af episoden har vi grinet lidt og er blevet enige om at den nok var 50/50” smiler Jason.


(Foto: Tommy Hostrup Galskjær)

Billedet taler vist for at der her er to kamphaner som begge gerne vil den korteste vej ned til svinget.

Han reddede dog en 8. plads hjem, selv efter at havde inkasseret en strafbane for påkørsel af Per Poulsen. ”Per påkørte mig bagfra i et langsomt venstresving og kom derfor op på siden af mig inden det næste sving hvor jeg så gav ham samme medicin, men det skulle jeg måske ikke have gjort” indrømmer Jason.

Tredje og sidste race blev en mindst lige så intens affære for Jason Watt, som de øvrige løb denne weekend. Han kæmpede også denne gang med en bil som ikke rigtigt levede op til de fine takter den havde vist tidligere på året i tests, og efter atter lidt skarpe dueller med Per Poulsen trak Jason denne gang det længste strå og tog femtepladsen i og de værdifulde point der fulgte med. ”Bilen driller os lige nu, og vi skal have tjekket differentialet og støddæmpere, for der er et eller andet som ikke er som det skal være” påstår en normalt ellers optimistisk SEAT kører.


(Foto: Tommy Hostrup Galskjær)

I den samlede stilling efter åbningsløbet ligger Jason Watt på den samme femteplads, inden det atter går løs på Padborg Park den 23. og 24. maj.

Team Bygma Jason Watt Racing

Tommy Hostrup Galskjær

Læs mere om:
 • Jason Watt
 • Team BYGMA Jason Watt Racing
 • Jyllandsringen
 • 10/05/09 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her