Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans Series

Bakkerud nummer syv ved LMS løbet på Spa

Le Mans
Series 

11/05/09 

Den danske Team Kolles kører, Christian Bakkerud, så meget frem til at køre Audi R10 TDi raceren på den fantastiske belgiske Spa-Francorchamps bane i weekenden. 1000 km løbet var det sidste LMS løb, før det går løs med 24 timers løbet på Le Mans, så det var vigtigt at få et godt resultat.
 

Men som så mange gange før, så er det Moder Natur som bestemmer alt på den legendariske 7 km lange belgiske bane. Den frie træning startede fredag eftermiddag, Bakkerud og hans to teamkammerater, Christijan Albers og nysignede Giorgio Mondini skulle have så meget tid på banen som muligt. Men røde flag og dårlige vejrforhold betød at det var svært at sætte en fornuftig omgang sammen.


Christian Bakkerud.
(Foto: Audi Motorsport)

Lørdag var det tid til kvalifikation, og teamet omkring Team Kolles Audi #15 valgte at ændre setuppet på bilen. Men det skulle senere vise sig at valget at dæk ikke skulle virke helt så effektivt som håbet. Dette placerede den danske Audi på elvte pladsen, to grid positioner bag søster bilen.

Dårligt vejr i Ardenner bjergene betød desværre, at søndagens warm up før løbet blev aflyst.

“Kvalifikationen var meget vanskelig, “ forklarer Bakkerud. ”Albers gjorde alt hvad han kunne, men vores setup fungerede ikke helt til vores fordel.”

”Warm uppen blev aflyst på grund af dårligt vejr, hvilket betød at min første omgang på tørvejrsdæk var i mit første stint i løbet. Det var en udfordring, men bilen fungerede rigtigt godt.

“Alting så rigtigt positivt ud. Men jeg blev desværre ramt af en anden kører, hvilket betød at mit ene bagdæk punkterede. Jeg var netop i færd med at passere pit indgangen, så jeg måtte køre langsomt og meget forsigtigt hele vejen rundt på banen, for at kunne komme tilbage til pitten og skifte dæk.”

“Efter vores dækskifte var vi på fjerdepladsen, og alting så rigtigt godt ud, Faktisk var vi på vej til trediepladsen, da den forankørende bil var på vej i pit. Men en safetycar periode betød, at vi tabte en omgang på de førende. Og så var løbet faktisk slut for os, selvom vi kæmpede for at komme tilbage i front.”

Den samlede syvendeplads blev resultatet efter de 6 timers race, men teamet ser nu frem mod den helt store udfordring. Le Mans er det store mål for Team Kolles og Christian Bakkerud.

“Det næste LMS løb er Le Mans løbet den 13. / 14. juni, og vi glæder os meget til det. Vi ved fra vores 24 timers test at vi har et setup som fungerer godt, og det bliver en fantastisk oplevelse at køre Audi R10 TDi raceren på Le Mans.”

I weekenden 15. / 17. maj starter Deutsche Tourenwagen Masters med det første løb på Hockenheim, som ligger i Baden-Würtenberg i Tyskland.

“Næste weekend skal jeg køre mit første DTM løb, og jeg ser virkeligt frem til det!”

Aslak Vind
Bakkerud.dk


Læs mere om:
  • Christian Bakkerud
  • Team Kolles & Heinz Union
  • Spa-Francorchamps
  • 10/05/09 - Spa-Francorchamps - Le Mans Series
  •